Защо недоволството срещу любимия е вредно и как да се отървем от него?

6411
Защо недоволството срещу любимия е вредно и как да се отървем от него?
Снимка: iStock/Guliver

Жените са по-склонни да таят в себе си обида и гняв. Но потиснатото негодувание оказва негативен ефект не само върху отношенията ни с другите. Това се отразява най-вече на връзките ни. 

Недоволството се оказва водещ психосоматичен фактор за отключването на много заболявания. Вероятно не е далеч моментът, в който в медицинските справочници ще се обособи раздел "негодуванието срещу мъжете и здравето на жените". Според експерти това негативно чувство е пагубно за женското здраве и се свързва най-вече със здравословни проблеми в половата система. Смята се, че женското негодувание "се натрупва" най-много в ханша и гърдите. 

Любовен хороскоп за този уикенд, 26 – 27 ЮНИ

Овен Овните ще се чувстват обичани и ще имат желание за еротични забавления през уикенда. Телец На Телците няма да им върви в любовт...

Съвременната жена има много причини да е недоволна от партньора си - той не оценява нейните усилия, не забелязва новата ѝ прическа, отказва да монтира рафта в банята и т.н. 

За да се отървете от недоволството, трябва да се освободите от него и да простите. Но това не означава просто да го скриете в дълбините на подсъзнанието си. 

За да се справите с недоволството, направете следното:

  1. Спокойно кажете на любимия си какво точно в неговото поведение ви е огорчило. Открито обсъдете ситуацията и така няма да позволите на негодуванието да съсипе живота ви. 
  2. Погледнете обективно на ситуацията и преценете дали наистина сте обидени или просто искате да привлечете вниманието на любимия си. Във втория случай не трябва да мислите как да се отървете от негодуванието, а как да разрешите собствения си проблем. 
  3. Ако дълго време спорите с любимия си, не позволявайте недоволството да съсипе връзката ви. В случая и двамата имате различни гледни точки. Помислете дали не може да направите компромис. 

Важно е да разберете ситуацията и да осъзнаете какви емоции поражда тя във вас. Използвайте разумно времето и енергията си. 

Вместо да се отдадете на собственото си негодувание, по-добре посветете времето си на нещо, което ви харесва и ви кара да се чувствате добре - например масаж, козметична процедура или обиколка из магазините. 

ЛЮБОВЕН хороскоп за този уикенд, 26-27 юни

Овен Настроението ви ще бъде перфектно, сякаш в унисон със слънчевото лятно време. През този уикенд задачата ви е да се фокусирате пре...

Разрешете първо собствените си проблеми и едва след това ще постигнете баланс във връзката. 

Как да се справим със стари обиди?

Обидите, които са потискани в продължение на години, са най-опасни. В този случай ще е необходимо да положите малко повече усилия. 

Напишете на лист хартия ситуацията или думите, които са ви обидили. Опишете и емоциите, които сте изпитали. Разделете го на отделни чувства. 

След това си задайте въпроса дали вашият любим е имал шанс да постъпи по различен начин и да използва различни думи. Ако е така, помислете си защо го е направил. Може би в този момент и той е имал лични проблеми (напрежение в работата, финансови проблеми и т.н.).  В случая не става въпрос да го оправдаете, а да простите. Направете го заради себе си, а не заради него. Само така ще се избавите от разрушителните чувства. 

3 сигурни начина да си върнете любовта във връзката си

Любовта не може да бъде на макс през цялото време. В един момент ще почувствате, че емоциите ви леко са утихнали. Това е съвсем нормалн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com