Защо си струва да си купуваме дрехи втора употреба?

8963
Защо си струва да си купуваме дрехи втора употреба?
Снимка: Ulus Pazari

Купуването на дрехи втора употреба е нещо, което се случва все по-масово в България. От малки квартални магазинчета, до цели брандове и вериги магазини, които жънат успех и в онлайн пространството. Ако все още не сте от хората, които пазаруват от такива места, то в тази статия ще се опитаме да ви дадем друга перспектива и да ви покажем защо е добре да си купувате дрехи втора употреба. 

Пестите пари

3 причини да имаме в гардероба си дрехи втора употреба

Ако се притеснявате да купите дреха от магазин втора употреба просто си спомнете. Колко пъти назад в годините сте носили омалелите дреш...

Личното ми впечатление е, че много хора не осъзнават колко голямо облекчение за техния бюджет е пазаруването от подобен тип магазини. Преди години аз бях на коренно противоположно мнение и не исках и да чуя за дрехи втора употреба. След дълго убеждаване от страна на леля ми направих просто сравнение. Купих си две ризи и панталон от нормален магазин за дрехи за сума от 110 лева. След това отидох с нея до магазин за втора употреба и купих подобни две ризи и панталон за 11 лева. 10 пъти по-малко от това, което бях платил. Свободните пари след подобни сделки можете да ги вложите в пътуване, спестявания или дори да ги инвестирате в нещо, което да ви донесе пари. Харчете умно, за да имате повече. 

Пазите природата

Пазаруването на дрехи от магазини за втора употреба има и екологичен ефект. Текстилните отпадъци са едни от най-големите по света и това се превръща в огромен проблем. Така наречената "бърза мода" през годините е причина за производство на големи количества дрехи, които носим, сменяме и хвърляме. Като носите дрехи втора употреба, вие помагате този цикъл да се разчупи. Да, немалка част от хората го правят от икономическите подбуди, но е факт, че има и вторичен екологичен ефект, който не бива да подценяваме. 

Може да намерите качествени дрехи

5 неща, които не трябва да купувате втора употреба

Купуването на дрехи и вещи втора ръка може да е наистина добра инвестиция. По-евтино е, а и могат да се открият истински съкровища, кои...

Докато на немалко места дрехите са внос от Турция, Индия, Китай и прочие и струват високи цени, то в магазините за втора употреба може да намерите маркови дрехи, които са доста запазени и качествени. Нерядко ще видите етикети на известни марки, които висят с абсурдно ниски цени на тях. Това е едно от прекрасните неща на магазините за втора употреба. Въпрос на разбиране и приемане на философията, че няма нищо лошо в това да пазаруваш от там. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com