Защо стягащото бельо не е подходящо за ежедневна употреба

1168
Защо стягащото бельо не е подходящо за ежедневна употреба
Снимка: https://www.astratex.bg/

Стягащото бельо присъства в гардероба на всяка дама, то е нейн спътник при всички официални поводи – оформя талията и скрива коремчето. Но има своите негативи, когато става въпрос за ежедневно носене. Нека разберем защо стягащото бельо не е подходящо за ежедневна употреба в следващите редове:

Задух

Всяка жена усеща пристягане и невъзможност за пълно поемане на въздух, когато сложи стягащото бельо. Но ежедневното му носене може да доведе до постоянен задух, който може да ви накара да се чувствате замаяни, без енергия и отпаднали. Това се получава именно заради намаления приток на кислород към белия дроб. Ако искате да сте сигурни, че бельото е причината, може лесно да установите – оставя ли трайна следа по кожата ви след свалянето му?

Химикали

В стягащото бельо, за да може да се постигне желания ефект, се влагат различни химикали и изкуствени материали, които могат да доведат до обриви, алергични реакции, сърбеж, зачервяване, раздразнение. 

Увреждане на нервите

По цялото ни тяло преминават нерви, а стягащото бельо може да засегне и тях при редовната му употреба. Тези нервни окончания, части от нервната система могат да бъдат притиснати и пристегнати от стегнатата материя на бельото. А това от своя страна може да доведе до повреждането им, появата на възпаления. Хроничното възпаление на тези нерви може да даде като резултат доста неприятни последици – частична пареза, липса на чувствителност в определени зони, болка, изтръпване. Най-често засегнатите области са долните крайници, подбедрицата, пръстите на краката.

Лошо кръвообращение

Още един от сериозните рискове, които крие редовното носене на стягащо бельо. Притискането на важни части от тялото, а именно талията, таза и краката повишава риска от влошаване на кръвообращението. По този начин се органичава снабдяването на тъканите в тези области с кислород и хранителни вещества. А ако тъканите не биват захранвани с кислород има риск от развитието на некрози, а оттам да се стигне и до появата на функционални нарушения, проблеми със сърцето, рискове от тромбози, инфаркт, инсулт.

Ако сте от дамите, които посягат ежедневно към шкафа със стягащото бельо, информирайте се за негативите от това ваше действие. Оставете тялото си да диша, носете по-свободни дрехи, не притискайте важни органи заради суета. Носете стягащо бельо само в ситуации, в които е неизбежно и се налага. Грижете се за здравето си, спортувайте вместо да се опитвате да прикриете недостатъците си – все пак именно те са нещата, които ви открояват и ви правят красиви и индивидуални личности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-разтърсващата притча за прошката
Най-разтърсващата притча за прошката

Живял един човек. Животът му бил обикновен, като на всички хора – в него имало и хубаво, и лошо. Дошъл последният му час и човекът напуснал...