Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо в този шотландски град изчезват толкова много котки?

13 юни 2024, 11:33 часа

Мистериозното място се намира в шестия по население град в Шотландия, наречен Ийст Килбрайд. Именно там напоследък все по-често изчезват котки. Те или изобщо не се намират, или се намират на 20-30 километра от града - в изтощено и изключително лошо състояние.

Естествено, хората се чудят каква е причината. Със случая се занимава и полицията. Съществува версия, че някой умишлено отвлича котките, защото мъркащите едва ли биха могли сами да направят такива пътувания от 20 километра.

Но има и други, не по-малко интересни теории. Ще ви разкажем повече за тях в нашата статия.

Учени: Хората над тази възраст НЕ трябва да имат котка у дома

Малко езотерика

Съществуват няколко теории и легенди, които обясняват защо котките могат да изчезнат в триъгълника Мур-Муди.

Една от теориите свързва изчезването на котките с магическите свойства на региона. Според теорията, в Мурмудския триъгълник има специални енергийни полета, които могат да въздействат върху животни, включително котки. Някои твърдят, че тези полета могат да накарат котките временно да изчезнат или дори да се преместят на други места.

Друга теория свързва изчезването на котките с митични същества, които обитават Мурмудския триъгълник. Според легендата този регион е дом на феи, елфи и други магически същества, които могат да отвличат котки. Смята се, че тези същества използват мъркащите котки в магическите си ритуали или просто ги искат в своето общество.

Съществува и теория, която обяснява изчезването на котките с по-научни фактори. Например някои учени предполагат, че в триъгълника Мур-Муди може да има специални условия, като например силни ветрове или климатични промени, които могат да доведат до временно изчезване на котките.

Как да разберете, че котката ви се усмихва

Най-сериозното изчезване

Съвсем наскоро девет котки изчезнаха в град Ийст Килбрайд. Сред тях беше и Пепе, сляпа 12-годишна котка. Собственикът бил много притеснен за домашния любимец и дори създал група в социалните мрежи, която обединила доброволци, издирващи животното. В крайна сметка Пепе бил намерен 16 дни по-късно - на 22 километра от дома. Котаракът бил в изключително изтощено състояние. Според очевидци той бил оприличен като "кожа и кости"

Според собственика котаракът никога не е напускал къщата от толкова много години. Тя смята, че и този път Пепе явно не би го направил по собствено желание. Кой е виновен - истинският похитител или нещо от отвъдното - все още е отворен въпрос.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес