Здравословната градина на Мишел Обама

11414
Здравословната градина на Мишел Обама

Американките се запалиха по нова книга, която обещава да се превърне в бестселър. Става дума за дългоочакваното творение на първата дама на САЩ Мишел Обама за градинарството, здравословното хранене и начин на живот. Точно в навечерието на важните за Барак Обама избори Мишел реши да даде едно рамо на съпруга си със своите рецепти. И да разнообрази политическата кухня на страната, предаде Стандарт нюз.

През април 2009 г. Мишел Обама посади градина на поляната до Белия дом. Свежите зеленчуци, плодове и подправки, които отглежда, стимулират американците да се интересуват повече от темата за здравословния начин на живот. През 2010 г. Мишел започна и програма за борба с детското затлъстяване и още тогава започна работата над своята книга. "Отгледано в Америка" е история на градинарството в Белия дом и по цялата страна. Четивото, пълно с рецепти за здравословна и вкусна храна, се радва на голям интерес според издателите.

Мишел Обама ревнива до полуда

Мишел Обама е необичайно ревнива и няма никакво доверие в съпруга си Барак Обама. Разкритието прави американският автор Едуард Клайн в...

Да промени начина си на живот я накарали нейните две дъщери, признава Мишел Обама. Те и помагали със съвети как да пази форма, да яде повече плодове и зеленчуци, да избягва фастфуд и да не пие газирани напитки. "И това не е толкова сложно", твърди тя. Книгата е пълна с простички рецепти, които гарантират на читателите, че няма да напълнеят. "Чудесно е, че семейство Обама прави много за популяризиране на градинарството. Това е нужно на Америка. При нас всичко се е превърнало в търговия, всичко се прави от големите корпорации, а хората искат нещо домашно и натурално", коментира книгата градинарят Форест Моро.

Първата част от изданието е посветена точно на градината и там подробно е описано как Мишел отглежда своите продукти. Тук може да се прочете как се подготвя почвата, как се отглеждат царевица, домати, зеле, сладки картофи, дори ревен. Идеята е да се внуши на американците, че най-лесният начин да започнат да живеят здравословно, е да се научат да отглеждат свои зеленчуци и плодове. Ученици от цялата страна идват във Вашингтон, за да видят как се справя в градината и как се храни първата дама.

"Да се занимаваш със спорт, да се храниш правилно, да бъдеш здрав. Ние искаме всички деца да растат силни и градината в този смисъл и много полезна. Плодовете и зеленчуците са част от здравословната диета на всеки човек", пише Обама.

Редактор: Ая Косарова

Мишел Обама не възнамерява да се кандидатира за президент

Първата дама на САЩ Мишел Обама не възнамерява в бъдеще да се кандидатира за президент. „Абсолютно не”, каза тя, отговаряйк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

7 знака, че тя е влюбена в теб
7 знака, че тя е влюбена в теб

Чудите ли се дали жената в живота ви е наистина влюбена във вас? Разбирането на знаците може да ви помогне да управлявате връзката си с повече яснота...