Здравословните храни, които помагат да качим килограми

11360
Здравословните храни, които помагат да качим килограми

И докато повечето хора се чудят как да свалят някое и друго килце, особено в сезона на банските и плажовете, има такива, които искат да качат килограми.

Преди всичко знаем, че най-красивото тяло е здравото. Поради тази причина ще ви разкажем за някои храни, които са здравословни и спомагат качването на допълнителни килограми.

Нишестетата

Нишестето помага на някои от вече изброените храни да стимулират мускулния растеж и наддаването на тегло. Те добавят насипно състояние към храненията и увеличават броя на консумираните калории. Храни богати на нишесте например са картофите, царевицата, киноата, елдата, бобът, овеса и тн.

Освен добавянето на калории, нишестето осигурява и енергия под формата на глюкоза. Глюкозата се съхранява в тялото като гликоген, за който проучване показва също, че гликогенът може да подобри енергията по време на тренировка.

Ориз

Чаша ориз съдържа около 200 калории, а също така е добър източник на въглехидрати, които допринасят за покачване на теглото. Много хора обичат да включват често ориз в ястията, съдържащи протеини и зеленчуци.

Доказано е, че консумацията на червено месо помага за трупането на мускулите и напълняването.

То съдържа както левцин, така и креатин, хранителни вещества, които играят важна роля в повишаването на мускулната маса. Пържолите и другите червени меса съдържат както протеини, така и мазнини, които насърчават наддаването на тегло.

Докато на човек се препоръчва да ограничи приема си на подобен вид храна, по-постните видове червено месо са по-здравословни за сърцето от по-тлъстите.

Ядките и фъстъченото масло

Редовната консумация на ядки помага на човек да наддава безопасно. Ядките са чудесна закуска и могат да се добавят към много ястия, включително и към салатите. И суровите, и сухите печени ядки имат изключително много ползи за здравето.

Ако ядете тези храни, винаги ще ви бъде ХЛАДНО в горещините

Летните горещи ни завариха неподготвени. Промяната в температурата се оказа много рязка и не ни позволи да се адаптираме към жегата. Ли...

Фъстъченото масло, направено без добавена захар или хидрогенирани масла, също може да помогне, като единствената съставка в тези масла трябва да бъдат самите ядки. Същото е и с пълнозърнестият хляб, който съдържа въглехидрати и семена, които могат да засилят наддаването на тегло.

Авокадото

Изследване гласи, че изяждането на половин авокадо на обяд може да намали чувството на глад за следващите часове. Ключовият момент, който трябва да се отбележи, е количеството консумирано авокадо - половин авокадо! Ако решим обаче да изядем цяло авокадо, може да си върнем 300 калории или повече. Здравословните мазнини помагат за засищането, но твърде много от тях успяват да ни угоят.

Сушените плодове

Няма значение дали закусвате с фурми, сушени смокини или годжи бери, сушените плодове са по-малки по размер от пресните си колеги и в резултат на това са с по-гъста консистенция и с повече захар. Факт е, че колкото повече захар консумирате, толкова по-вероятно е тя да се превърне в мазнина. Микса от сушени плодове със сигурност е по-здравословен от пакет чипс, но също така може да се получи обратният ефект с увеличаването на порциите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com