Зодии. Скорпионът – ангел и демон

17772
Зодии. Скорпионът – ангел и демон
Снимка: Victoria_Borodinova / Pixabay

Представителите на зодия Скорпион са сред най-интересните в зодиака с техния многопластов характер и многостранна, често противоречива природа, разкриваща едновременно светла и тъмна страна. С лекота ще ги видите и да мачкат безпощадно противник, и да подават топъл обяд на просяк. Безмилостни към враговете и  към онези, които несправедливо ги нараняват и заставят на пътя им, и изпълнени със състрадание към страдащи, възрастни, болни и онеправдани, те са едновременно и ангел, и демон, който може да бъде и твой покровител, и твой палач.

Остри и неподправени, крайни и лишени от необходимост да се съобразяват с общественото мнение, те често остават неразбрани и възприемани като студени и жестоки хора. Това обаче е само привидно. Зад демонската фасада и остър език се крият топло сърце и душа, създадена, за да помага. Скорпионът е най-щастлив тогава, когато подава ръка. Надеждата, щастието, родени в очите на човека, на когото помага, правят Скорпиона изпълнен с радост. Не това е причина обаче да го прави. Когато вършат добро, Скорпионите го правят, без да осъзнават, че това им носи най-голямото щастие в делника. Вършат го, защото са изтъкани от добродетели и милосърдие, защото са жалостиви и хуманни.

5 характеристики на зодия СКОРПИОН, които трябва да знаете

Воден знак, който черпи силата си от емоционалната сфера, Скорпионите са изключително интелигентни и интуитивни. Силни, загадъчни и нез...

Скорпионите са многолики, мистериозни и остават неразгадани до край. Дори близките им приятели, често остават изненадани, когато видят Скорпион, подаващ торбичка с покупки на просяка малко, след като същият този Скорпион е извикал контролни органи, за да глобят продавача. В това се крие и обаянието на Скорпиона – непредсказуем е, импулсивен е, не може да го оприличиш с прочетена книга, да го опознаеш. Скорпионът не спира да те изненадва. Загадъчната му природа привлича представители и от двата пола и го прави желан.

Борбата е във вените и кръвта на Скорпиона. Той е готов да мине през всеки, застанал на пътя му, за да постигне целта си. Но това, което го отличава от истински демоничните зодии, е, че играе по правилата. Забива жестоко жилото си, но не подмолно, потайно и с измама, а в честни и достойни битки, в които дава всичко от себе си и побеждава. Понякога като същински ангел се отказва от наградата от победата си, тъй като е съжалил загубилия. И намира нова цел, в която да влее енергията си. За него не крайната цел и победата, а пътят до тях е важен.

Скорпионът е силно емоционален и това го прави безпощадно откровен и дори жесток понякога. Демоничната му природа е породена от емоциите. Ревност, страх, обич, яд – всичко е способно да го накара да покаже рогата си. Веднага след това съжалява, ако нараненият страда.

Понякога провокативни и страстни, друг път – потиснати и без самочувствие, изтъкани от страх – от смъртта, а и от самия живот, Скорпионите са мистични и прекарват голяма част от живота си в търсенето на истината – за смисъла на съществуването, за живота и смъртта, за вечността, за началото. В размислите си за ангелите и демоните Скорпионът сам осъзнава противоречивата си природа и че носи частица и от деня, и от нощта, често се бори със себе си и разсъждава върху същността си, но не се притеснява, приема противоречивостта като отличителна своя черта и продължава да омагьосва и изненадва дори най-близките си хора със своя неподправен и неподражаем характер.

От Риби до Скорпион: Най-големите емпати сред зодиите

Емпатията е способността емоционално да разбирате какво чувстват другите хора, да виждате нещата от тяхна гледна точка и да си представ...

Ако съумеете да погледнете зад демоничната част от природата на Скорпиона, ще откриете ангел, който ще бъде вашият най-верен, раздаващ се и истински приятел, лоялен и минаващ за вас през огън и лед, забравил страха от смъртта.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com