700 семейства ще получат финансова помощ в Добрич

8095
700 семейства ще получат финансова помощ в Добрич
Снимка: БГНЕС

Пострадалите от наводнението в Добрич през юни от утре започват да получават по график финансова помощ, осигурена чрез националната кампания на Българския червен кръст, съобщиха от общината. Финансовият ресурс, определен за Добрич, е 449 000 лева. Ще бъдат подпомогнати 700 семейства.

Обществен съвет за разпределяне на постъпилите помощи и дарения и Областният съвет на БЧК вече решиха най-много средства- по 1600 лева, да получат 80 семейства, останали без домове или чиито жилища са силно разрушени. Според претърпените щети други 480 домакинства ще вземат по 625 лева, а 140 - по 150 лева.

Щетите от наводненията във Варна, Добрич и Велико Търново са за 495 млн. лв.

На последното заседание на МС е одобрен докладът, оценяващ щетите от наводненията във Варна, Добрич и Велико Търново, които се равняват...

Финансовите средства ще бъдат раздавани до 15 август в БЧК срещу лична карта или нотариално заверено пълномощно, посочват от общината.В банковата сметка на общината, открита за дарения за пострадалите от наводнението, са постъпили 73 426 лева, информират от кметската управа. За по-голяма част от сумата - 42731 лева, дарителите не са изразили конкретна воля.

Останалите средства са целодневните детски градини с номера 23 и 24, за хуманитарната гимназия "Свети Свети Кирил и Методий", детска ясла номер 6 и други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com