Двама отиват на съд за грабеж и убийство на старец от Добричко

1213
Двама отиват на съд за грабеж и убийство на старец от Добричко
Снимка: Pixabay

Окръжната прокуратура в Добрич е внесла обвинителен акт в съда срещу двама, обвинени в грабеж, придружен с убийство на 79-годишния Георги Г. от с. Сенокос, който е бивш служител на МВР. Пред Темида ще отговарят 25-годишният Джанел А. и съучастникът му – 45-годишният Енчо А., известен като Сали, посочват от Апелативна прокуратура – Варна.

След обилна почерпка на 27 декември 2018 г. те решили да отидат да крадат желязо и по предложение на Джанел се насочили към жилището на възрастния мъж, който имал в двора си метални тръби и стълба. Решили да откраднат и ловната му пушка. Влезли през съседно празно място в двора му, но стопанинът ги чул и излязъл. Тогава Джанел го блъснал, старецът паднал на земята и започнал да вика за помощ. Тогава Енчо (Сали) започнал да го удря с пета по челото, ритал го в главата, псувал го, а Джанел му запушил устата и му нанасял удари с юмруци. Енчо влязъл в дома на възрастния мъж, взел му мобилния телефон, но не казал за това на Джанел. След това Джанел влязъл в къщата да търси ловната пушка, а Енчо продължавал да рита жертвата си. Възрастният мъж дишал тежко, задушавал се и спрял да вика. След като не открили пушката, двамата внесли тялото на Георги в дома му и го оставили в коридора. По-късно Енчо (Сали) е продал откраднатия телефон на съучастника си Джанел за 20 лева и 4 литра бира и му казал, че е подарък от сестра му.

На следващия ден тялото на стареца било открито от племенницата му, която се обадила на кмета на селото. Повикана била и полиция заради петна от кръв в двора. Междувременно заместващата личния лекар на убития издала съобщение за смърт и човекът бил погребан.

Няколко дни след това синът му установил, че липсва мобилния телефон на баща му и подал сигнал. При направената ексхумация заключението на последвалата съдебномедицинска експертиза е, че причината за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма, придружена с гръдна травма.

И двамата убийци са осъждани и са с лоши характеристични данни. Не работят. Енчо (Сали) е без образование, а Джанел – с основно. Вече са приведени във варненския затвор. Ако бъде призната вината им, ги грози присъда от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИЧ:

Започват ремонт на пешеходната зона в Добрич, увеличават зелените площи

Жители на Добрич отново на протест след убийството на мъж в парк

Общинският съвет на Добрич одобри: Кметът ще взима почти двойна заплата

Трима тежко пострадали при катастрофа край Добрич

Двама загинали при тежка катастрофа в Добрич

Справедливост за убития мъж от психично болен: Жители на Добрич излизат на протест

Удължават срока на грипната епидемия в област Добрич

Обявиха грипна епидемия в област Добрич

Години се мъчим да си оправим морската граница с Румъния при Шабла

В Добрич работят за надграждане на зоопарка (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com