Мая Манолова: Държавата се разпада пред очите ни

7832
Мая Манолова: Държавата се разпада пред очите ни
Снимка: Йорданка Калчева

„Факт е, че държавата буквално се разпада пред очите ни, че отказват да функционират цели системи – така е и с водното стопанство, и със здравеопазването, и с чистотата на въздуха, и с образованието, и с това, че България се е превърнала в сметище. През последните няколко десетилетия не се инвестира достатъчно в тези сектори, ние лежим на гърба на предните поколения, които са изградили тези системи, без да прибавяме нищо. Лошото е, че започнахме и да ограбваме бъдещето на следващите поколения като не се прави нищо по темите води, въздух, отпадъци, здравеопазване. Ясно е, че държавата е на автопилот, че се управлява посредствено и без мисъл за това как трябва да се решават проблемите. Властта не е в състояние дори да се справи с проблемите, които самата тя създава – справка Перник, проблемът с безводието в Перник е в резултат на бедствие в управлението, а не на бедствие в природата. Но както виждаме, месеци те не са в състояние да се справят с проблем, който самите създадоха и у хората се създава впечатлението, че се пребивава във властта заради самата власт, а не да се служи на хората“.

Това каза в Добрич председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова. Тя допълни, че е нужно обединение на всички, които смятат, че повече така не може. И предупреди, че процесите могат да станат необратими и ще е невъзможно да се поправят всички тези системи. Манолова разчита на обединение на всички, които стоят зад демократични ценности, зад върховенство на закона, зад честни избори, зад свободата на словото, зад свободната пазарна икономика, зад правата и свободите на българските граждани и срещу авторитарното управление, едноличната власт и посредствеността.

Мая Манолова се обръща към съда заради мълчалив отказ за достъп до обществена информация

„Ще се обърнем към съда за случаите, в които сме поискали достъп до информация от Министерството на икономиката и от Държавната к...

Манолова се срещна с инициативния комитет срещу проучването и добива на шистов газ и с миньори от „Евроманган“ край Оброчище. Тя припомни, че концесионерът на най-голямата манганова мина в Европа не си изпълнява концесионния договор, десетки са работниците, които не са си получили заплатите, не са внасяни осигуровки и макар мината да не функционира, продължава да я стопанисва. Тя призова Главна инспекция по труда да си влезе във функциите по заведеното преди година дело за несъстоятелност на „Евроманган“, за да могат работниците да си получат шестте заплати, които им се полагат.

Манолова отправи задочен въпрос към министъра на енергетиката дали е нормално концесионерът да има лиценз за добив на манган, след като мината е доведена до фалит.

По-късно тя се включи в протеста срещу ратифицирането на СЕТА.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИЧ:

Десетки липи бяха изсечени без причина в Добрич

Започват ремонт на пешеходната зона в Добрич, увеличават зелените площи

Жители на Добрич отново на протест след убийството на мъж в парк

Общинският съвет на Добрич одобри: Кметът ще взима почти двойна заплата

Трима тежко пострадали при катастрофа край Добрич

Двама загинали при тежка катастрофа в Добрич

Справедливост за убития мъж от психично болен: Жители на Добрич излизат на протест

Удължават срока на грипната епидемия в област Добрич

Обявиха грипна епидемия в област Добрич

Години се мъчим да си оправим морската граница с Румъния при Шабла

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com