X
 
 

Нов случай на Африканска чума по свинете е регистриран в Добричко

3628 0
Нов случай на Африканска чума по свинете е регистриран в Добричко
Снимка: Getty Images/Guliver
Потвърдена е положителна проба за Африканска чума по свинете в община Добричка, стана ясно на заседанието на Областната епизоотична комисия. Животното е било отстреляно от ловци в района на с. Дончево. Районът е маркиран и се извършват претърсвания за други болни диви прасета.

Заради заразата е обявена 200 кв. км. инфектирана зона, разпределена на три зони. За първата е наложена забрана за лов, а два пъти седмично в продължение на месец тя ще бъде претърсвана от служители на горски и ловни стопанства. Повишени са мерките и в останалите две зони.

Нов случай на африканска чума в Плевенско

Заради новорегистрираното огнище на Африканска чума по свинете (АЧС) в плевенското село Николаево директорът на Регионална дирекция по ...

По данни на директора на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Анелия Андонова чак 6 месеца след последния регистриран случай на заболяването може да се отмени инфектираната зона и предпазните мерки. Целта е да се предпазят индустриалните ферми. В района на Дончево е най-големият птицекомбинат в страната ни.  

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално