Областният управител на Добрич: Заседанието и решението за 20,6 млн. лв. кредит на Каварна са законни

1380
Областният управител на Добрич: Заседанието и решението за 20,6 млн. лв. кредит на Каварна са законни
Снимка: Областна администрация - Добрич

Заседанието, на което бе решено община Каварна да изтегли дългосрочен кредит на стойност 20,6 милиона лева за реализиране на 4 инфраструктурни обекта, е законно свикано. Решението за него – също, това става ясно от изявление на областния управител на Добрич Здравко Здравков.

Становището му е публикувано в сайта на областната администрация, а гледните точки по темата може да прочетете ТУК.

Изцяло е спазен законът и е защитен интересът на жителите на община Каварна при свикването и провеждането на заседание през месец ноември 2022 г. Това показа проверката на документите, която, съгласно правомощията си, областният управител Здравко Здравков извършва по отношение на местните власти.

Увеличават такса смет в Каварна

С 232 856 лв. се увеличава план сметката, с която се определя размерът на такса смет за 2023 година в Каварна. За настоящата&...

49-тото заседание на ОбС – Каварна породи голям обществен интерес и в Областна администрация Добрич постъпиха четири жалби относно свикването и законосъобразността на провеждане на заседанието.

„С цел изясняване на фактическите обстоятелства и правилна преценка от Общински съвет Каварна бяха изискани допълнително документи, от които става видно, че промяна на датата на заседанието се налага и е извършена след писмо от Министерство на финансите, с което се поставя краен срок за взаимоотношения с бюджета с оглед приключване на финансовата година“, е посочил управителят на Добрич.

По думите му промяната в датата, на която е свикана сесията, е съобразена с разпоредбите на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет и неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация.

Той уточнява, че допълнително представените материали, заедно с протокола с решения от 49-ото заседание не показват нарушение на Закона за местно самоуправление и местна администрация /ЗМСМА/ и приетия нормативен акт от ОбС – Каварна, за неговата работа.

Кметът на Каварна: Не знам, че съм осъдена, но задължително ще обжалвам

Кметът на Каварна Елена Балтаджиева разбра от редакцията на Actualno.com, че е осъдена на първа инстация (от Административен ...

В друга жалба, постъпила в Областна администрация, е посочено, че решенията, приети на същото заседание, са незаконосъобразни.

“Отново изисканите допълнително документи показват, че на заседанието са присъствали повече от половината  от общия брой съветници, каквото е изискването в чл. 27, ал. 2. Проверката показа, че решенията са приети с нужното мнозинство и поименно гласуване. Преди заседанието на Общински съвет съветниците са присъствали на заседания на постоянните комисии, запознати са с материалите и решенията са приети след обсъждане в хода на самото заседание“, каза областният управител Здравко Здравков.

Той уверява всички жители на Каварна и на другите общини в област Добрич, че върховенството на закона е основна задача на областната администрация и екипът ѝ работи в интерес на обществото.

ОЩЕ: Цонко Цонев Кметъла пак ще се кандидатира за кмет на Каварна

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИЧ:

Десетки липи бяха изсечени без причина в Добрич

Започват ремонт на пешеходната зона в Добрич, увеличават зелените площи

Жители на Добрич отново на протест след убийството на мъж в парк

Общинският съвет на Добрич одобри: Кметът ще взима почти двойна заплата

Трима тежко пострадали при катастрофа край Добрич

Двама загинали при тежка катастрофа в Добрич

Справедливост за убития мъж от психично болен: Жители на Добрич излизат на протест

Удължават срока на грипната епидемия в област Добрич

Обявиха грипна епидемия в област Добрич

Години се мъчим да си оправим морската граница с Румъния при Шабла

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com