Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Добрич организира кампания по събиране на стари електроуреди

30 май 2022, 11:27 часа • 1115 прочитания

На 11 юни 2022 г. (събота) Община Добрич организира първата за тази година кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Инициативата е част от системата за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.

На територията на град Добрич са определени 5 точки, на които за по половин час ще бъде паркиран специализиран автомобил на фирма „Трансинс технорециклираща компания“ АД и всички граждани, които имат желание, ще могат да предадат ненужните си електроуреди за последващо оползотворяване. Ще бъдат приемани излезли от употреба електрически печки, хладилници, перални, сушилни бойлери, телевизори, компютри и периферни устройства, монитори, принтери, телефони, прахосмукачки, сешоари, миксери, тостери, радиоуредби и друга дребна и едра ненужна техника.

Движението на специализирания автомобил ще бъде по предварително изготвен маршрут със следните часове на престой:

кв. Рилци – пред Читалището – от 09:30 до 10:00 часа;

паркинга на пл. „Свобода" - от 10:30 до 11:00 часа;

ж.к. „Добротица“ - паркинга пред бл. 14 (старото обръщало на тролеите по ул. „Батовска") – 11:30 до 12:00 часа;

ж.к. „Дружба“ 1 - зад бензиностанция „Лукойл" – 12:30 до 13:00 часа;

ж.к. „Балик“ - старото обръщало - от 13:30 до 14:00 часа.

Община град Добрич призовава гражданите да се възползват от предоставената им възможност, за да може с общи усилия да опазим природата и града ни чисти. Крайните резултати от дейността ни са намаляване на количеството депонирани отпадъци, пестене на суровини и ресурси за осигуряване на чиста околна среда за нас и нашите деца.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес