X
 
 

Пожар е овъглил тръстика в защитена зона край Дуранкулашкото езеро

1100 0
Пожар е овъглил тръстика в защитена зона край Дуранкулашкото езеро
Снимка: Getty Images/Guliver
Пожар е лумнал в защитената местност Дуранкулашко езеро, сигнализираха от Българското дружество за защита на птиците. Кметът на Дуранкулак Веселин Йорданов уточни за Actualno.com, че огънят е горял около 13:30 – 14 часа днес в близост до къмпинг „Космос“. Горяла е тръстика, а пламъците вероятно се дължат на незагасена цигара. Кметът посочи, че от къмпинга в посока международния път преминават туристи и не е изключено някой да си е хвърлил фаса през прозореца на колата.

Няма засегнати сгради, а в съседство има пшенична нива, която също не е засегната от огъня, каза още Йорданов. Той е спокоен, че през пролетта тръстиката отново ще израсне и припомни, че преди години там са пасли животни, но сега в района липсва животновъдство. Тръстиката изсъхва и случаен огън, придружен със силен вятър може да предизвика голям пожар.

Мистериозен пожар в центъра на Пловдив (ВИДЕО)

Когато към 13.30 днес пожарна с включени сирени и светлини влезе в обратното движение на най- оживения булевард в Пловдив- " Цар Борис ...

Дуранкулашкото езеро е с най-добре запазените влажни зони в страната ни. То е дом на над 260 вида редки и застрашени от изчезване представители на флората и фауната. То е с международно значение за опазването на редки птици.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално