100 млн. лв. са инвестирани в ремонти на пътища в Северозападна България през 2016

1030
100 млн. лв. са инвестирани в ремонти на пътища в Северозападна България през 2016
Снимка: БГНЕС

Над 100 млн.лв. инвестирахме приоритетно в рехабилитация на пътища в Северозападна България през тази година. Догодина продължаваме. Така че малко по-малко ще оправим всички пътища в региона. Това обяви министър Лиляна Павлова, която заедно с председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров инспектираха ремонтните дейности на третокласния път III-101 Враца – Криводол, съобщиха от МРРБ.

За ремонта на 10-километровата отсечка свързваща общините Враца и Криводол, с Постановление на Министерския съвет бяха отпуснати 4 млн.лв. Участъкът, който не е ремонтиран от 30 години, е с нов асфалт, бетонови бордюри и маркировка

Павлова информира, че с още 1 млн. лв. от бюджета на АПИ в началото на тази седмица започна ремонтът на още 4,2 км от пътния участък, между от км 3+500 до км 7+700, с което инвестицията ще достигне 5 млн.лв. При добри метеорологични условия се очаква строителните работи да завършат през ноември и отсечката от обходния път на Враца до град Криводол ще е изцяло обновена. Ремонтните дейности се изпълняват от Сдружение „ПИМ-Т”, с което АПИ има 4-годишен договор за поддържане на републиканските пътища на територията на област Враца.

Запитана за строителството на скоростния път Мездра-Ботевград, Павлова отговори, че проектът е много важен, но скъп, затова се реализира етапно, според възможностите на бюджета. „Имаме проектна готовност за цялото направление на скоростния път Видин-София. Само участъкът Мездра-Ботевград струва 340 млн.лв., което надхвърля целия бюджет на АПИ за всички републикански пътища. Нямаме ресурс да започнем веднага, но работим за подготовката на проекта“, обясни регионалният министър. Тя подчерта, че само до преди две години е нямало нито проект, нито започнали отчуждения. Сега се правят отчуждения на земи, парцеларни планове, за да има по-добра готовност за строителни дейности. „При наличие на повече приходи в държавата ще започнем поетапно да строим направлението“, увери тя.

Магистрала "Хемус" ще бъде затваряна изцяло при силен сняг

Най-голямото предизивкателство за зимната поддръжка ще е магистрала "Хемус", където има и ремонти - тунелите „Витиня“ и &...

Министърът информира още, че до края на следващата година ще се ремонтира основно пътят Враца – пещера „Леденика“. Проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. с близо 14 млн.лв. Пътят се намира в природен парк „Врачански Балкан“ и е единствена връзка до туристически обект – пещера „Леденика“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Поскъпването на любим продукт в ЕС се забави, в България обаче цената му расте

Домашните любимци в България вече имат специален магазин в eMAG с над 50 000 продукта

Вносител №1 на захар в света, принуден да внася заради най-лошата реколта от 1900 г.

Заработи първата в България и региона водородна зарядна станция

Строителството в София - по-скъпо от това в Барселона и Мадрид

NEXT BASKET - едно SaaS решение с допълнителни услуги и по-ефективно управление на онлайн бизнеса

„ЕСКО България“ започва изграждането на трета ВЕИ централа за „Аурубис България“

НАП, Митниците и полиция влязоха в "Лукойл"

България и Южна Корея обсъждат съвместни покупки на природен газ

Германците изработили 775 млн. часа неплатен извънреден труд през 2023 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика