270 работници от "Ремотекс" са готови да съдят предприятието

21104
270 работници от "Ремотекс" са готови да съдят предприятието
Снимка: БГНЕС

Общо 270 работници от предприятие "Ремотекс" са подали заявления до работодателя за дължимите им заплати. Документите са необходими за завеждането на съдебни искове, информира БНР.

Работниците от предприятието са в т.нар. "платен престой" до 30 април, въпреки че не са получавали заплати от февруари миналата година.

Тази сутрин, по покана на КНСБ в Раднево трима депутати от опозицията се срещнаха с работници от "Ремотекс", които настояват за промени в закона за фалитите, така че при обявяване на несъстоятелност те да минат напред в списъка на кредиторите.

Няма никаква яснота какво ще стане след 30 април, когато изтича срокът за платен престой. Досега поне работниците са били осигурявани, коментира Бойка Боева, лидер на КНСБ в Раднево.

Всички работници, спечелили досега съдебните дела срещу собствениците на "Ремотекс", имат изпълнителни листове, но не са получили никаква суми. Част от напусналите дружеството са подали молби за работа в мини "Марица Изток", където са разкрити нови 190 работни места към звената за ремонтни дейности в трите рудника.

Констатирани са огромни дългове в "Ремотекс – Раднево"

Огромни дългове в "Ремотекс – Раднево" са констатациите от направения анализ в предприятието, каза в Бургас министърът на икономи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика