„Академията за местни предприемачи“ е номинацията в конкурс на ЕК за предприемачество

1832
„Академията за местни предприемачи“ е номинацията в конкурс на ЕК за предприемачество
Снимка: „Академията за местни предприемачи“

„Академията за местни предприемачи“ e националният победител в конкурса „European Enterprise Promotion Awards 2022“ , номиниран да представлява страната ни в категория “Отговорно и приобщаващо предприемачество”.

Академията се осъществява за 5-та поредна година с финансовата подкрепа на Филип Морис България, като част от програма за устойчиво развитиe на общностите в тютюнопроизводителните региони “Забавно лято, грижовна есен”.

Европейската комисия е поверила провеждането на националния конкурс в България на Министерството на икономиката и индустрията. Конкурсът се осъществява в два етапа – селектиране на кандидатури за национални победители, които от своя страна трябва да се състезават в шест категории на европейско ниво. „Академията за местни предприемачи“ е националният победител в категория „Отговорно и приобщаващо предприемачество“. През септември 2022 г. жури, назначено от Европейската комисия, ще разгледа всички национални кандидатури, за да избере големите победители в шестте категории и носителя на голямата награда. Всички национални победители, номинирани за участие в европейския конкурс, ще бъдат отличени за своя принос на специална церемония в Прага през ноември, когато ще бъдат обявени и крайните победители.

„Да бъдем отличени за национален победител, което ни поставя сред номинираните финалисти в Европа, е огромна радост и признание за нас. Но най-ценното и удовлетворяващо си остава резултатът от работата ни, това да допринасяме за задържането и завръщането по родните места на хора, които решават да променят своето бъдеще и бъдещето на общностите в малките градове и села в България. „Академията за местни предприемачи 6.0“ стартира на 12-септември 2022 г., а с всяко издание от 2017 година насам, отчитаме все повече участници и по-разнообразни и амбициозни идеи за стартиране на малък бизнес.“, споделя Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация Bcause.

Професионалната смърт на свободната професия

Предприемачите, които упражняват търговска дейност, стопанска дейност, занаят или свободна професия, като независими и самостоятелно за...

„Академия за местни предприемачи“ е регионална обучителна програма, специално създадена за хора с предприемачески идеи от тютюнопроизводителните региони в страната – областите Кърджали, Хасково, Благоевград и Силистра. Осъществява се от Център за предприемачество и обучения „Ринкър“ към фондация BCause с финансовата подкрепа на Филип Морис България, като част от програмата „Забавно лято, грижовна есен“. За изминалите 5 издания на програмата са кандидатствали над 300 бизнес идеи. 65 предприемачески екипи са преминали през обучения за развитие на проекти, а 19 от тях са получили безвъзмездна финансова подкрепа в размер на общо 130 000 лв. Екипите прилагат иновативни идеи от България и света или основават проектите си върху местни дадености, ресурси и традиции. Стартиращите своя малък и устойчив бизнес, създават работни места и стават пример за реализация и добър живот в малките населени места в България.

„Предприемачеството е важна част от решението на проблемите в отдалечените региони. Академията подкрепя активните хора, за да придобият различни умения и увереност за осъществяване на своите идеи, като обученията са с прагматична насоченост. Благодарение на Академията участниците изграждат бизнес умения, получават съвети и продължаваща менторска помощ, публичност и популяризиране на продуктите и услугите и, не на последно място, стартиращо финансиране.“ – разказва Явор Гочев от център за предприемачество и обучения „Ринкър“ към фондация BCause.

„Академия за местни предприемачи“, като част от програмата „Забавно лято, грижовна есен" получи още едно признание тази година. Двама победители в предприемаческите академии са сред избраниците в ежегодната инициатива на Дарик радио – „40 до 40“. Камен Бакърджиев, създател на "Цветята на Камен", победител от третото издание на Академията през 2020 г., попада в категория „Бизнес“. Илиян Попов, треньор по плуване, който е част от 5-ото издание на Акедемията, е отличен в категория „Спорт“ за своята всеотдайна работа с деца, включително такива с различни физически или ментални затруднения, в единствения в Разлог спортен клуб по плуване ''Перун". Допълнително, Лета Панайотова, Катрин Томова и Надежда Инджова са също сред 40-те отличени в категория „Образование“. Те са част от екипа инструктори на образователно-приключенската академия за деца и академията за учители, част от програмата „Забавно лято, грижовна есен“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Отлагането на либерализацията на тока ще ни коства милиарди от Европа: Говори Атанас Пеканов

Официално: Над 1,1 милиарда е печалбата ни от "Турски поток" досега

Енергийният министър заминава за Турция да предоговаря с "Боташ"

Най-големият безмитен магазин в България отвори врати

Повече компании в България смятат да наемат нови служители през летния сезон

ЕЦБ: Очакванията за инфлацията на потребителите в еврозоната вървят надолу

Гвоздейков подписа с поляци за доставка на 7 двуетажни влака

Забрана за рекламата на хазарт мина на първо четене със заявки за бързо приемане

Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 20.04-26.04.24

Евтим Милошев очаква успешен летен сезон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика