Ангелкова: С единични примери опропастяваме изцяло усилията, които са положени

3612
Ангелкова: С единични примери опропастяваме изцяло усилията, които са положени
Снимка: БГНЕС

Абсурдно е това. Така министърът на туризма Николина Ангелкова отговори на развихрилата се конспирация, че на границата с Гърция нарочно има административни трудности, за да се откажат българите да почиват в Гърция.

Ангелкова напомни, че премиерът Бойко Борисов е предложил отваряне на границите със съседите ни още на 1 юни, но Гърция е поискала 15 юни за границата с Гърция.

Напрежение в Гърция - туристическият бранш счита правилата за COVID-19 за неизпълними

Здравните изисквания към хотелите, предназначени да предпазят гостите и персонала от заразяване с COVID-19, са или неясни, невъзможни з...

На въпрос на Нова телевизия как българите ще бъдат привлечени да почиват на Черноморието, отговорът беше, че сигналите като тези за 8 лева кафе, за да ползваш чадър, са единични, но се превръщат в нарицателно и удрят по труда на всички други в туризма, които предлагат качествен туристически продукт. Ще има санкция съгласно концесионния договор за 8-те лева кафе (на плажа "Бургас Север"), увери Ангелкова. Тя добави, че този концесионер вече има предупреждение, а не е наложена глоба веднага, защото мястото с 8-те лева е допълнителна търговска площ, не е основната плажна част, но такива площи се обозначават специално с табела, а такава е нямало.

Наказанието е между 3000 и 10 000 лева, подчерта Ангелкова. Трябва всичко да се спазва, не да си играем на котка и мишка, каза още министърът на туризма.

Не знам на кой му е хрумнало, за да таксува Wi-Fi, продължи Ангелкова, но уточни, че държавата не може да го таксува, тъй като не говорим за концесия, а за търговско заведение.

Що се отнася до рекламата ни като туристическа дестинация, министърът на туризма каза, че е много важно кога се пуска реклама и къде, за да не отидат усилията на вятъра. Ще има общ микс на комуникационна реклама, от Германия до Израел, включително при съседните ни държави. Ще има 50% в праймтайм на RTL, CNN, BBC – от следващата седмица. По CNN ще е във всички онлайн канали, плюс телевизионно, уточни Ангелкова.

Много ми е трудно да правя сравнения с миналата година. Ако се реализират всички планирани чартърни полети, тогава загубите може да са между 30-40%. Това е оптимистичният вариант. Реалистичният е 40-50% спрямо миналата година, която беше изключително успешна, обобщи Николина Ангелкова. За миналата година над 4 млн. българи са реализирали нощувки, а над 1,4 млн. са реализира нощувки на Черноморието, добави тя.

Испания отпуска 2,5 милиарда евро за съживяване на туризма

Испанското правителство одобри план за помощ в размер на 2,5 милиарда евро в подкрепа на туристическата индустрия, която е силно засегн...

По темата "Алепу", министърът заяви, че не ѝ е приятно и защото държавата полага изключителни усилия да рекламира България като туристическа дестинация.

Винаги почивам на Черноморието ни - и на север, и на юг. И на "Албена", и на Слънчев бряг, и на Созопол, каза Ангелкова, като уточни "през последните 6 години".

Политическият грохот – всички срещу ГЕРБ

Изключително съм отвратена от това, което се случва. Това е много гнусно. Кой нормален човек ще запише спящ човек? Представете си докъде сме стигнали, коментира Ангелкова новият скандал с Бойко Борисов.

Никой не говори за това, което е постигнато. Вместо да се води битката с политически аргументи, се води война, продължи министърът на туризма и добави, че "не е достойно и мъжко" това, което направи Цветан Цветанов при официалното си напускане на ГЕРБ вчера, 17 юни.

Лято 2020: "За" и "Против" дестинация България

Чартърните полети се пренасочват, не се отменят. Вчера отворихме границите. Изисква се техническо време, свързано с две седмици предиз...

Има компетентни органи, които трябва да си свършат работата. Ние, цялата партия, сме зад гърба на премиера. Всички са срещу ГЕРБ, заключи Ангелкова. "Много гнусно е да се правят компромати и фалшификати", каза още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

"Разумна мярка, която трябва да стане постоянна": Мариана Кукушева за нулевото ДДС на хляба и брашното

Световни лидери в строителството на енергийната инфраструктура искат да изграждат Вертикалния газов коридор у нас

Ето каква цена на газа предложи "Булгаргаз" за май

Нов обрат: Депутатите въведоха таван от 15% за надценката на хляба, ще има и нулево ДДС

Окончателно: Забрана на рекламата на хазарт във всички медии

Украинската помощ за земеделците и животновъдите е налице, твърди служебното правителство

АЕЦ "Козлодуй" започва работа с американското гориво, ето как ще се случи

Промяна и улеснение за обезщетенията за безработица

Решено: Алтернативният данък за гъбарите остава

Инфлацията в еврозоната: Стабилна и през април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com