БДЖ все още умува кои линии да бъдат закрити

33939
БДЖ все още умува кои линии да бъдат закрити
Снимка: БГНЕС

Тези списъци, които излязоха в медиите, са една предварителна прогноза, но това все още не е окончателно. Твърде вероятно е от 12-и януари това да се случи, но не мога да кажа, че ще бъдат тези влакове, които излязоха по медиите. Това коментира изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров в ефира на БНР.

Решението кои влакове да бъдат спрени се взима от гледна точка на рентабилността им.

БДЖ пуска 120 допълнителни вагона по Нова година

За празничните дни по Нова година БДЖ увеличава с допълнителни вагони съставите на 120 влака, които пътуват по основните направления ...

"Търсим варианта да бъдат спрени нерентабилните влакове, което ще има най-малък социален ефект. В последните дни преди спирането на влаковете ще стане ясно кои точно ще са те. Ние няма как да координираме с всички заинтересовани страни. Известили сме общините за нашите намерения. Ние не сме решили така изведнъж да спрем влаковете", каза Владимиров.

В момента е трудно да се каже колко пенсионери от сферата на БДЖ ще бъдат освободени. Не се знае и колко от заетите на временен договор ще трябва да си търсят нова работа.

На 20 декември се появи информация, че 50 пътнически влака спират от 12 януари. Те се движат по линии, които носят малък доход на железницата.

Сред композициите са влакове по линиите София - Карлово, Стара Загора - Горна Оряховица, Плевен - Мездра и Враца - Плевен, както и международният влак за Москва по линията Русе - Гюргево.

Служители на БДЖ плашат с протести

Служители на БДЖ ще излязат на протест, ако компанията спре някои влакове в началото на 2015 г. Това съобщи Нова телевизия, позовавайки...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика