БНБ намалява лихвите по депозитите в КТБ

47662
БНБ намалява лихвите по депозитите в КТБ
Снимка: БГНЕС

Управителният съвет на Българската народна банка (БНБ) е взел решение да намали, считано от 01 юли (вторник), лихвените проценти по депозити на „Корпоративна търговска банка“ АД до средния им пазарен размер за банковата система по видове, матуритет и валути.

Същата мярка се прилага и по отношение на дъщерното дружество на КТБ -  „Креди Агрикол България“ ЕАД, информират от Централната банка.

Оманският фонд преговаря за рекапитализация на КТБ

Държавният инвестиционен фонд на Оман в началото на седмицата е провел преговори с българското правителство и БНБ за рекапитализиране н...

Решението подлежи на незабавно изпълнение.

Към май 2014 година средният лихвен процент по новите депозити (т.нар. нов бизнес) на нефинансовите предприятия в лева е 2,11 на сто. В евро този процент е 1,94 на сто. Лихвите по салда варират между 0,25 на сто и 3,2 на сто, показва лихвеният бюлетин на БНБ.

Що се отнася за домакинствата, средният лихвен процент по новопривлечените депозити през месеца е 3,59 на сто в лева и 3,44 на сто в евро. По салда средните проценти варират между 0,67 на сто и 4,05 на сто.

Същевременно проверка на сайта на Корпоративна търговска банка показва, че тя предлага 4 варианта за депозити, предназначени за физически лица в лева. При три от тях лихвите варират между 1,5% за един месец до 6% за 36 месеца. За последния - четвърти вариант "динамика" процентите варират от 3% за суми от 5 до 99,9 хил. лв., 4% от 100 хил. до 199,9 хил. и за над 200 хил. лв. - 5  на сто.

БНБ започна проверка на активите и пасивите на КТБ

Днес започва заявената от Българската народна банка и правителството проверка на активите и пасивите на банковата група Корпоративна тъ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика