British American Tobacco купи водещи български марки цигари

7635
British American Tobacco купи водещи български марки цигари
Снимка: БГНЕС

Компанията British American Tobacco (BAT) е купила водещи марки от "Булгартабак" - дружество, което до преди година бе в сферата на влияние на депутата Делян Пеевски.

Със сделката BAT България ще стане един от петте най-големи данъкоплатци в България, като незабавно ще създаде над 100 нови работни места и ще осигури още 1000 в дистрибуцията. Българските марки, сред които Victory, Eva Slim и GD, ще преминат към портфолиото на BAT. Придобиването включва и пълна собственост на дистрибуционната компания „Експрес Логистика&Дистрибуция“ ЕООД, гласи официалното съобщение.

Христо Иванов пита Цацаров дали от Турция са му казали за контрабанда на цигари и замесени политици

Отворено писмо до главния прокурор Сотир Цацаров относно срещата му през септември 2015 година с главния прокурор на Турция Мехмет Акар...

Стойността на сделката е над 100 млн. евро и отразява нарастващата репутация на България като предпочитана държава за международни инвеститори. Сделката ще предостави на BAT водещ пазарен дял от 40%, нарастващ от сегашните 12%. Придобиването ще включва и активи за дистрибуция и търговия на дребно в България и в по-широкия Адриатически регион.

„Ние сме ангажирани с българския пазар и сме развълнувани от тази значима инвестиция в страна, която все повече показва, че има светло бъдеще. Тази значима инвестиция демонстрира нашата увереност в перспективите пред България и в растежа на BAT тук“, каза Ричард Уидман, генерален мениджър BAT Клъстър Централна Европа.

„С нетърпение очакваме да посрещнем нови колеги в екипа на компанията, която преди време бе отличена за „Компания на годината“, заяви Мила Маречкова, изпълнителен директор на BAT България. "BAT, като една от компаниите с най-широко международно присъствие в света, ще предостави своя дългогодишен успешен опит във водещите световни практики, обучението на служителите и кариерните възможности, корпоративната социална отговорност и иновациите в България", добави тя.

Подробности за сделката и кога трябва да приключи тя - четете в Expert.bg!

Шулева: През 2005 г. заради руски факс ДПС провали приватизацията на "Булгартабак"

Руски факс е довел до обрат по сделката за приватизацията на „Булгартабак” през 2005 г., която в крайна сметка се провали. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика