"Булгартабак": Собствеността ни е декларирана надлежно

19813
"Булгартабак": Собствеността ни е декларирана надлежно
Снимка: БГНЕС

Акционерната собственост в „Булгартабак Холдинг“ е декларирана надлежно пред компетентните регулаторни органи. С оглед на това, всички внушения, свързващи „Булгартабак“ с политически лица и/или твърдения за нередности в дейността на компанията, целят единствено да манипулират общественото мнение и да злепоставят доброто име и търговската репутация на "Булгартабак Холдинг". Това се посочва в позиция на цигарения холдинг.

От там обясняват, че "зачестилите през последните дни инсинуации и неверни внушения за „Булгартабак Холдинг", са са отправени от хора и чрез медии, за които е публично известно, че са свързани с фалиралия банкер Цветан Василев.

"Булгартабак" за пореден път е бил препродаден

В разгара на раздора Пеевски - Василев "Булгартабак холдинг" отново е препродаден. Стъпката е превантивна само и само собственикът да з...

"За нас користните мотиви на зложелателите ни са повече от ясни. Клеветите им обаче няма да променят истината, че „Булгартабак Холдинг“ е едно от структуроопределящите предприятия в страната, че дружеството осигурява значителни приходи в бюджета на държавата, че е изряден данъкоплатец и се развива като социално отговорна компания, която гарантира заетост на хиляди хора и осигурява поминък на тютюнопроизводителите в страната. В този смисъл, ние няма да останем безучастни срещу опитите на шепата клеветници – хора със съмнителна репутация, да дискредитират доброто име на едно търговско дружество с безупречен икономически и социален профил, като сме предприели и ще предприемем срещу тях всички законови мерки и способи за защита", обясняват от "Булгартабак".

Кой е собственик на "Булгартабак" – оказва се, че в държавата няма човек, който да знае точния отговор на този въпрос. Това е позицията на разследващия журналист Мирослав Иванов, която той изрази преди десетина дни в ефира на ТВ7

В поредицата си статии по случая, той задава въпроса как скандалния депутат от ДПС стигна до върха на тютюневото дружество.

В сделката за приватизация на "Булгартабак" наистина има много политически елементи, тя е пример за неясна сделка, но прокуратурата не проявява никакъв интерес, твърди журналистът. Той добави: "Логично е, ако се повдигне дело по случая, Делян Пеевски да бъде един от първите призовани свидетели. Това обаче едва ли ще се случи".

Анализите за КТБ: Няма банка, която да издържи на такава атака, има проблем с "Булгартабак"

Ако погледнете тримесечните данни на сайта на БНБ, ще видите, че съотношението пари в брой срещу активи е 13%. Това е над средното ниво...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика