Бургас получава първите тръби за „Южен поток” в края на месеца

28378
Бургас получава първите тръби за „Южен поток” в края на месеца
Снимка: БГНЕС

В края на май на бургаското пристанище ще пристигнат първите тръби за газопровода "Южен поток". Те ще бъдат разтоварвани на 32-ро корабно място в концесионната територия на „БМФ порт Бургас” на западното пристанище, съобщи на пресконференция капитан Жорж Дерелиев, изпълнителен директор на концесионната компания, предаде "Фокус".

Тръбите ще бъдат разтоварвани от нови мобилни 100 тонни кранове, каквито досега е нямало в Българско пристанище. Тръбите ще се складират на една от реновираните товарно- разтоварни площадки с площ от 50 000 кв. м., която е одобрена от представителите на „Южен поток”, каза Дерелиев. В Бургас тръбите ще се заварят по четири, като складирането на заварените тръбите ще започне през септември, които ще са с дължина 49 метра и тегло над 40 тона.

Разпознаха трупа на Валя по дрехите й

Тялото, което морето изхвърли край бургаското пристанище, е почти сигурно на изчезналата преди месец медицинска сестра Валентина Иван...

Тръбите основно ще пристигат от двама руски производители и един европейски. Подводната част на газопровода ще се състои от четири паралелни тръби. Първата тръба ще бъдат доставяне в Бургас и Варна общо около 840 000 тона тръби,които са дебелостенни, специално произведени за този предизвикателен проект. Това е може би най- дълбоководния проект- газопреносна мрежа, която се изгражда около на 2200 – 2300 метра дълбочина и доколкото имам информация такъв не изграждан до сега.

"По информация от „Южен поток транспорт” по втората тръба една част от тръбите ще са от руски производител, а друга от японски производител. Сега очакваме в следващите дни тук да пристане първият кораб с тръби от Русия и да започне регулярната доставка”, каза Дерелиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com