Български фирми могат да предлагат на Китай стоки чрез нова онлайн платформа

2840
Български фирми могат да предлагат на Китай стоки чрез нова онлайн платформа
Снимка: Thinkstock

Фермерите от Централна и Източна Европа вече могат да предлагат директно продукцията си на китайски търговци, съобщи Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа.

Това става чрез единна онлайн платформа, в която земеделските производители безплатно могат да представят своите стоки и да посочват какви количества са готови да предложат за износ.

НАП агитира работници да сигнализират за измами в старите си фирми

Вече близо година от Националната агенция по приходите агитират напуснали работници, които са получавали минимални заплати в старите с...

Платформата позволява на китайските инвеститори да имат цялата информация на едно място, обясни директорът на центъра Васил Гелев, цитиран от БНР.

"Стоките, които се предлагат на платформата, са съпроводени с пълната информация по отношение на компаниите, които са ги публикували, в това число техните контакти. При интерес от китайската страна следва китайската страна и съответно производителят от Централна и Източна Европа да направят своята връзка и да преминат към реализиране на конкретен проект или сключване на търговска сделка", заяви той.

Българските компании, които до момента са проявили интерес и са заявили стоките си на платформата, са главно от хранително-вкусовата промишленост, уточни Гелев

"Разбира се, има и земеделски производители, които са публикували своите фирмени профили. До момента заявките са около 20", допълни той.

2500 фирми ще бъдат закрити в Пекин заради замърсяването на околната среда

Пекин ще закрие тази година 2500 малки компании, които вредят на околната среда, за да се опита да се пребори със замърсяването, предад...

До момента българските фирми предлагат на Китай безалкохолни напитки, сладкарски изделия, люцерна. Предлага се и земя за съвместна обработка, уточни Гелев. Сделки засега не са сключени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика