Димитров: БСП и ГЕРБ пазят картела при горивата

1886
Димитров: БСП и ГЕРБ пазят картела при горивата
Снимка: Нова република

„Всички от вас, които ме познават, знаят, че аз винаги съм искал една обединена десница. Няма смисъл от едно такова обединение, обаче, ако то работи за други партии. Нова Република е единствената дясна демократична алтернатива на тези избори. Коалицията между БСП и ГЕРБ е договорена, ще бъде представена с програмно правителство. Това правителство ще има същите лоши резултати, каквито виждате на местно ниво. Това заяви Мартин Димитров от Нова Република на среща с граждани и симпатизанти в Търговище.

Не трябва да чакаме това да се случи и след това да правим протести. Трябва от сега да действаме и да покажем на хората, що за коалиция се заформя.“ 

"Нова Република": Политическият картел налага медийно затъмнение срещу нас

Политическият съвет на "Нова Република" остро протестира срещу продължаващите опити за налагане на пълно медийно затъмнение над действи...

Като пример той даде възстановяването на АЕЦ „Белене“, което се подкрепя от всички партии с изключение на Нова Република. „Това би било най-голямото източване у нашата история, 20 милиарда лева ще бъдат взети от всеки един от нас. 20 милиарда лева ще пробият публичните ни финанси. Казусът КТБ също ще бъде загърбен от тях, ние сме единствените, които искаме да проведем разследване и да има правосъдие. Ние ще поставим този въпрос и ще се борим за неговото реализиране. Ние сме тези, които въведоха лустрацията,” допълни Димитров.

„В момента обикаляме цяла Северна България, бедната част на държавата ни. Плодородната Северна България бе принудена да бъде бедна от предишните правителства. Хората ни питат как стана промяната в Румъния, как цените на продуктите и горивата спаднаха, а заплатите и доходите се повишиха?“ коментира от своя страна Радан Кънев.

„До 2005-та година, ние водихме румънците във всички отношения, а сега те са пред нас във всяко едно естество: образователна, съдебна, всички типове системи. През 2005 те проведоха радикалната съдебна реформа, създадоха страх от закона, който започна да служи на хората, а не на администрацията. В последствие, тази администрация започна да служи на хората. Затова сега тя се доближава до европейските нива, за разлика от нас. Затова първа точка на Нова република е за радикална съдебна реформа, по румънски модел“, категоричен е Кънев.

„Живях в Румъния преди съдебната реформа, а тази държава беше много по-зле от нашата. Корупцията беше пропила обществото, изглеждаше , че няма път нагоре, но се оказа, че всичко е възможно когато се съберат няколко смели хора , за да помогнат за промяната .Ние сме убедени , че в Нова Република вече сме се събрали такива хора. Това сме Радан Кънев и ДСБ, Мартин Димитров , Петър Славов, Методи Андреев, най-ефективните парламентаристи в това Народно Събрание, Иван Иванов от Гражданския съвет, Дани Каназирева от Пловдив, Българската Демократична общност на Динко Тонев, Обединени Реформатори. Ето тук сме , стъпваме здраво на тази основа и ще продължим заедно“, заяви в заключение Трайчо Трайков.

Димитров: Защо Христо Иванов забрави кой излезе на протест с него?

„Защо Христо Иванов забрави кой излезе на протест заедно с него, защо забрави кой беше рамо до рамо с него в онзи тежък момент, к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика