Добавките за пенсионерите и майките ще засилят икономиката, казва Корнелия Нинова

32704
Добавките за пенсионерите и майките ще засилят икономиката, казва Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

Освен социален, държавният бюджет, който предлагаме за следващата година, е ориентиран към икономиката чрез повишаване на потреблението. Тази теза защити в сутрешния блок на БНТ червеният депутат Корнелия Нинова.

Нинова посочи, че за майчински надбавки и коледни надбавки за пенсионерите се отделят 12 млрд. лева – 11 млрд. идват от бюджета, а 1 млрд. – от Европейския съюз. Според червения депутат част от тези пари ще се върнат в икономиката, тъй като получаващите ги ще „развържат кесията”.

Бюджетът за следващата година е най-социалният от десет години насам, кълне се БСП

Националният съвет на БСП реши, че подкрепя проектобюджета за 2014 и дава мандат на ПГ на Коалиция за България да гласува "за" Закона ...

По отношение на обещанието за нови 250 хил. работни места, дадено от БСП преди извънредните парламентарни избори от 12 май тази година, Нинова отговори, че бизнесът е готов да направи това и дори повече, но при три условия. Условията са - редовно плащане и връщане на ДДС, намаляване на административната тежест и по-лесен достъп до кредитиране.

Предвидено е за догодина да бъдат изхарчени 73 млн. лева по мерки за намаляване на безработицата. Благодарение на тези пари безработицата трябва да намалее с „0,5 – 0,6%”.

Корнелия Нинова каза още, че след приемането на бюджета управляващите ще започнат да работят по антимонополното законодателство, включително т.нар. Закон за офшорките, предложен и разписан от Йордан Цонев и Делян Пеевски. Ще има промени в правилата за търговските вериги, макар и да не бъде приложена идеята големите магазини да не работят през събота и неделя, обясни тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com