Доказани специалисти съветваха младежи как се става успял инженер

24034
Доказани специалисти съветваха младежи как се става успял инженер

Всяко ново нещо стартира трудно и крие рискове. Организираният за първи път младежки форум „Аз, инженерът” обаче донякъде опроверга тази истина. Той се проведе (всъщност – провежда се, тъй като ще продължи до 17 часа) днес в Интер Експо Център, а целта му бе да предостави възможността на студенти инженери и млади вишисти да се запознаят с вече успели в занаята хора и да почерпят знание от опита им.

„Нядяваме се лекторите да ви вдъхновят и да се поучите от тях. Днес имате уникална възможност да поговорите очи в очи с успели инженери и да почувствате какво е да си на тяхно място”, каза при откриването Теодора Зарева от Wishbox (един от организаторите). Водещ на събитието бе ученикът Любомир Янчев, който вече е известен в техсредите, тъй като създаде система за "умно" управление на уреди в дома. (Интервюто ни с Любо прочетете тук)

Спадът на цените спира през второто тримесечие, прогнозира БНБ

Спадът в цените ще спре през второто тримесечие на годината и ще има ниска, но положителна инфлация при храните и горивата, прогнозира ...

Много от най-големите компании – както  български, така и световни с българско представителство у нас – бяха изпратили свои представители като лектори на събитието. Те разказаха на младите специалисти личните си истории – какъв е бил пътят към успеха им, представиха фирмите си и възможностите за стаж и работа в тях и дадоха ценни съвети за това какво трябва да направи човек, за да се реализира успешно в инженерната сфера.

„Все повече големи компании се стремят да влияят върху развитието на пазара на труда. Инвестирайки в студенти, те печелят лоялни служители. Добрите компании просто търсят добри хора, не ги интересува само опита”, заяви по време на своето представяне Кристина Стоицева от световния софтуерен гигант VMware. Съветът, който даде на младежите в залата, бе да не се притесняват от интервютата за работа, а да използват, за да научат повече за фирмите, в които искат да работят.

По време на първия панел бе представен проектът Sofia Tech Park, компании като Euromarket Group и Globul. Практични съвети за това как българска компания може да постигне световен успех дадоха Петър Митев от Chaos Group – фирма, разработила софтуер, който в използван във филмите „Железният човек”, „Отмъстителите” и др., както и Ивайло Пенчев от Walltopia – българска фирма, която е световен лидер в изграждането на изкуствени стени за катерене.

Голям интерес предизвика представянето на ученика-изобретател от Русе Атанас Атанасов, който заедно със свои връстници е създал таблет за незрящи хора.

Френският бизнес с интерес за инвестиции във Варна

Да бъде организиран бизнес форум, по време на който френски компании да представят възможности за инвестиции във Варна , предложи Сте...

Интересни презентации ще чуят гостите и на втория панел, сред които на Българската академия на науките, Техническия университет, различни стартъпи и познати дружества.

Атракция на събитието бяха и щандовете-работилници на различните компании, на които посетителите можеха не само да разговарят с инженерите, а и да видят най-новите продукти и технологии, предлагани от фирмите. Роботи, пъзели, помпи, технологии за виртуализация и за стратосферни емисии бяха само част от интересните предложения.

Форумът продължава до 17 часа днес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика