Домусчиев се размрънка против вдигането на пенсионните осигуровки

21113
Домусчиев се размрънка против вдигането на пенсионните осигуровки

Председателят на КРИБ и собственик на българския футболен шампион „Лудогорец” Кирил Домусчиев възропта срещу изказаното от социалния министър Ивайло Калфин мнение, че осигуровките за пенсия може да се вдигнат с половин процент.

Според Домусчиев, който говори пред Агенция ПИК, социалният министър правел срещи със синдикатите, без да кани работодателите. Калфин коментира и увеличение на данъците без това нещо да е коментирано и обсъждано с бизнеса, добави собственикът на „Лудогорец”.

Изяждат ли пенсионните фондове парите ни с такси - ще е ясно в края на януари

Не трябва да се противопоставя солидарният модел срещу спестовният. Ако се разчита само на НОИ, покрай два демографски фактора – ...

Опасявам се сериозно от тези намерения, които за мен и колегите от КРИБ не са реформи. Не може увеличението на осигуровки и данъци да бъде тълкувано като реформа, така както направи министър Калфин с увеличението на максималния осигурителен праг. Притеснявам се, че в това нещо няма експертност. Просто този брашнян чувал - бизнеса, колкото и да го тупаш, в един момент нищо няма да излиза, обясни Домусчиев.

Не виждам нищо добро за бизнес климата в България, ако реформите ще ги измислят и провеждат бивши комсомолци, които нямат никакъв реален опит в бизнеса, категоричен беше все по-набиращият медийна популярност бизнесмен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика