Домусчиев ще съди министъра на транспорта заради твърденията му за концесията на летище София

4148
Домусчиев ще съди министъра на транспорта заради твърденията му за концесията на летище София
Снимка: Facebook

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев обяви, че ще съди служебния транспортен министър Христо Алексиев, заради твърденията му, че бизнесменът държи 20% от концесията на летище София.

В интервю за Mediapool Алексиев заяви следното: „Потвърдено е от няколко достоверни източника, че фирми на Кирил Домусчиев участват с 20% в концесията на Летище София”. Алексиев изрично коментира, че според условията на концесията, концесионерът може да си тръгне например на деветата година от концесията „заради ниското си самоучастие”, а той е освободен от задължението да плаща концесионно възнаграждение на държавата през първите 10 години на концесията. Освобождаването е направено от последното редовно правителство т.е. третия кабинет на Бойко Борисов, по думите на Алексиев.

"Категорично заявявам, че тези твърдения, намеци и внушения са поредната 100-процентова лъжа и са част от инструментариума на настоящата предизборна кампания, от която определени лица и медиен кръг се опитват да извлекат политически дивиденти и ползи", категоричен е бизнесменът.

По думите му "тази лъжа, която цели да ме дискредитира, е изфабрикувана от субектите, които понастоящем се опитват да дирижират задкулисно политическия живот в страната". "Жалко е, че в това мероприятие участва и лице, заемащо висша държавна длъжност, каквато е служебният министър на транспорта", категоричен е той.

"Противно на лъжливите твърдения, нямам никакво пряко и/или непряко участие с контролирани от мен и/или свързани с мен дружества в концесията на летище София", пише още Домусчиев във Facebook.

Кирил Домусчиев: Бизнесът да плаща ток като в Германия, иначе затваряме

Европейският съюз позволява държавите-членки да въведат защитни механизми заради високите цени на тока и това не е държавна помощ. Защо...

Той заявява още, че ако Алексиев намери и покаже кои са неговите фирми, които държат 20 % в концесията, лично поема ангажимент да му прехвърли безвъзмездно тези акции

"А той като беден и некорумпиран служител с дългогодишен опит (като експерт към кабинета на министъра на транспорта, председател на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас” ЕАД и председател на Управителния съвет и заместник генерален директор на Националната компания „Железопътна инфраструктура“), защитаващ интереса на българската държава и нейните граждани, може по негово усмотрение да ги дари на държавата, на домове за сираци или да ги използва за подпомагане на друга благородна кауза", пише Домусчиев.

Той е категоричен, че двокатите му ще предприемат своевременно всички допустими от действащото законодателство действия и мерки, за да защитят неговите права и законни интереси по съдебен ред. "Ето защо призовавам Христо Алексиев да разкрие своите достоверни източници и да докаже надлежно своите твърдения", завършва поста си Домусчиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com