Държавата ще подкрепи идеята за откриване на хипермаркет на българските производители

18561
Държавата ще подкрепи идеята за откриване на хипермаркет на българските производители
Снимка: Getty Images / Guliver

Министерството на икономиката ще подкрепи идеята на Сдружението „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес“ за откриване на един хипермаркет, в който стоките ще бъдат на българските производители. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, преди подписването на споразумението със Сдружението „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес“ за обединяване на действия за защита на българското производство и осигуряване на условия за реализацията на произведените в страната стоки и услуги, предаде „Фокус”.

Това споразумение е важно, тъй като то ще даде огромна подкрепа на българските производители. Стойнев допълни, че за него на първо място е защита на националните интереси.

Големите магазини затварят врати през почивните дни?

Големите хипермаркети да не работят в събота и неделя, за да може да се стимулира оборотът на кварталните магазини. Тази идея може да з...

"Защитата на европейския инетерес е важна, като трябва да защитаваме европейските ценности като страна-членка на ЕС, но за мен, на първо място, стои националният интерес", подчерта министърът.

По думите му това споразумение ще даде по-голям достъп на българските производители до пазари, българските производители ще имат по-голяма подкрепа за износ на българска продукция в чужбина.

Драгомир Стойнев каза още, че идеята за хипермаркета тепърва ще се обсъжда, като за сега няма конкретни данни за това, по какъв начин той ще функционира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика