Експерт: ТБ "Виктория" най-вероятно ще бъде продадена на друга банка

19582
Експерт: ТБ "Виктория" най-вероятно ще бъде продадена на друга банка
Снимка: БГНЕС

Съмнявам се, че ТБ "Виктория" ще продължи да съществува като банка в този си вид. Това мнение изрази днес пред журналисти Васил Кендов от Асоциацията на потребителите на банкови и финансови услуги. Той бе сред участниците в конференция на тема защита на потребителите на финансови услуги, организирана от Министерството на финансите.

Бяха продадени кредитните портфейли на ТБ "Виктория", а това е начинът една банка да се издържа, обясни експертът. Той добави: "Представете си да имаме една здрава банка но без нито един клиент, от когото тя да се издържа".

ТБ "Виктория" разполага с достатъчно пари да се разплати с вложителите

Търговска банка "Виктория", която е дъщерна на КТБ, има достатъчно средства, за да се изплатят парите на всички вложители. Това става ...

Дори и да останат клиенти на банката, те ще са значително по-малко, отколкото е нужно, за да се осигури необходимата за функционирането на банката издръжка.

Според Кендов ТБ "Виктория" или ще бъде предложена за продажба на съществуваща банка, или на нов външен инвеститор, но на доста занижена цена, информира БТА.

Много малък е процентът на случаите със сгрешена информация за влогове в КТБ. Разпореждането със средствата по гарантираните депозити в банката протича нормално. Това съобщи междувременно пред журналисти Радослав Миленков, председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ).

Много малко са изтеглените пари кеш от всички разпоредени до момента над 2 млрд.лв. влогове в КТБ. Това показва, че хората имат доверие в банковата система към момента, коментира Миленков.

БНБ: Не е постъпвала ясна оферта за ТБ "Виктория"

В Българската народна банка не е постъпвала оферта с ясни финансови ангажименти за придобиване на Търговска банка "Виктория". "Неза...

На въпрос дали от утре, след като отвори врати и ТБ "Виктория", се очаква да бъдат изтеглени от банката по-голяма част от влоговете, макар че тя не е с отнет лиценз и продължава да бъде на пазара, Миленков коментира, че не е сигурно, че всички вложители ще изтеглят средствата си.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика