Енчев поиска в състава на КЗК да не влизат хора "като Бойко Борисов"

3788
Енчев поиска в състава на КЗК да не влизат хора "като Бойко Борисов"

Председателят и членовете на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да не членуват в масонски ложи, тайни общества, неправителствени организации с тайно финансиране, да не са завършили Академията на МВР преди 1989 година, да не са били съдии и прокурори преди 1989 година, да не са осъдени от Комисията по етика на парламента по предложение на главния прокурор.

Това предложение направи независимият депутат Велизар Енчев при гласуването на процедурните правила за избор на нов състав на КЗК. Той се обоснова, че така в комисията не може да влезе дори Бойко Борисов.

КЗК налага глоба за публикация във вестници

Във връзка с решение на КЗК да наложи глоба относно публикация за грижата за ставите в печатни издания, управителят на "Валмарк", Дес...

Предложението на Енчев не беше прието, но за сметка на това беше прието предложение на депутата от Реформаторския блок Петър Славов за проверка на кандидатите на членове съгласно действащото българско законодателство, най-вече за членство към "Държавна сигурност". Тези лустрационни предложения, които сега се казват от парламентарната трибуна, нека ги направим в отделен закон относно държавните служители, подчерта лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика