Има строителство без разрешение на АМ "Хемус", Столична община е отговорна за починало от токов удар момче, твърди зам.-министър

5292
Има строителство без разрешение на АМ "Хемус", Столична община е отговорна за починало от токов удар момче, твърди зам.-министър
Снимка: ПП "ГЕРБ"

Бяхме изключително изненадани, че в лотове 4 и 5 на АМ "Хемус", при които има само влезли в сила подробни устройствени планове и само за лот 4 има решение на правителството за отчуждаване на земи, се установи, че има започнало строителство. Това заяви зам.-регионалният министър арх. Иван Шишков. Неговото име нашумя с оставката като главен архитект на район "Триадица” в София след като пред болница "Свети Иван Рилски" момче почина заради токов удар от необезопасен кабел.

Има незаконно строителство, в лот 4 очевидно преди да встъпи в длъжност служебното правителство, настоя Шишков пред bTV. Строителството се извършвало без разрешение за строеж и без влезли в сила планове. Създават се щети за природата, добави архитектът.

АМ "Хемус": Има ли старт на магистрала между Плевен и Велико Търново, или не?

От Плевен до Велико Търново (лотове 4, 5 и 6) АМ "Хемус" не се строи – поне такава е официалната позиция на МРРБ, която bTV цитир...

Очевидно г-н Нанков не си вярва за това, което казва – явно политическо говорене, смята Шишков. По кой проект се сглобяват съоръжение, зададе задочно въпрос зам.-регионалният министър.

Бях изключително учуден, че авансово са се раздавали пари за 6 лота, няма и сключени договори за строителство – само за проектиране, покупка на материали и техника.

Що се отнася до оставката си като главен архитект на "Триадица", Шишков коментира, че си тръгнал заради натиск от столичния кмет Йорданка Фандъкова. Казах вече и смятам, че нямам никакво отношение към случая, добави той. И е категоричен, че там, където почина младежът от токов удар, има незаконен строеж на Столична община. Става въпрос за голямата община, нямам нищо общо с тази тема като районен главен архитект, повтори Шишков. Няма разрешение за преместване на пешеходния светофар, кабелът е преместен без разрешение, настоя той.

Нямам амбиции за постове, каза още Шишков, който определи като своя сфера на интерес Закона за устройство на територията.

Нанков: “Хемус” може да бъде завършена през 2024

Служебният кабинет призна, че не може да завърши автомагистрала “Хемус” през 2024 г. Но ние можем! И то не незаконно, както...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

Все по-близо до отлагане на пълната либерализация на пазара на ток

С гриф "секретно" и "поверително" са договори с еврофинансиране за 60 млн. лв.

Комисията по туризъм одобри промени за по-лесно наемане на чужди сезонни работници

Бивш социален министър се усъмни дали пенсионерите с минимална пенсия не получават и други доходи

Тристранката обсъжда обезщетенията при безработица

"Единственият път за вход на руски газ ще е през България": Илиян Василев за "Турски поток"

Росен Карадимов: Министерството на иновациите и растежа внася стратегията за развитие на ББР

България увеличава вноса на евтини млечни суровини от Украйна

Турският финансов министър: От юни се задава бърз спад на инфлацията

Три компании ще инвестират общо над 100 млн. лв. в Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com