Исаков: Не очаквайте благотворителност от Русия

4895
Исаков: Не очаквайте благотворителност от Русия
Трябва да се изчистят сметките за Белене, категоричен е посланикът

Не очаквам някакви подаръци. Много се съмнявам Русия да се занимава с благотворителност в чист вид.

Живеем в сериозен свят, в свят на сериозна конкуренция и конкретни търговски задължения. В духа на добрите отношения е редно да бъдат изчистени нещата около взаимните сметки за Белене. Така Н.Пр. Юрий Исаков, посланик на Русия у нас, коментира пред Дарик решението на българското правителство за спирането на строежа на АЕЦ "Белене" и претенциите за неустойки на руската страна около проекта.

"Не смятам, че въпросът за Белене в широкия контекст на сътрудничеството между нашите държави в атомната енергетика е затворен. За самата площадка на Белене има сериозни идеи от българската страна за построяване там на паро - газова централа. Самият проект на централа Белене е сертифициран, той е жив проект, той е сертифициран от Европейския съюз", заяви още той. "Този продукт, който ние предлагаме, е продукт с високи конкурентни свойства и за този продукт винаги ще се намери купувач", категоричен беше той.

Посланик Исаков посочи още, че в Русия е създадена специална работна група по енергетика, която има за цел да проследи целия "спектър на перспективите на нашето сътрудничество с акцент върху перспективите на разкриването на потенциала на ядрената енергетика". "Тук трябва да се говори и за проекта "Южен поток", който се реализира сега и има твърда договореност преди 15 ноември да бъде взето инвестиционно решение от страна на българското правителство и през декември да се започне строителството", отбеляза още руският посланик.

Редактор: Ивайло Кючуков

Русия ще изпълни ангажимента си по "Белене" и си чака парите

Руската федерация ще изпълни всички задължения в рамките на проекта за строителството на АЕЦ „Белене” в България и очаква...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика