Кариера в България – мисията възможна!

19290
Кариера в България – мисията възможна!
Снимка: Кариера в България

Седмото поредно издание на форума „Кариера в България. Защо не?“ цели да покаже, че и в България има добри възможностите за лична и  професионална реализация. То ще се проведе на 10 септември 2014 г. в Интер Експо Център, София. В момента на www.karieravbulgaria.com тече безплатната регистрация за всички българи с опит и образование в чужбина, които искат да се реализират обратно в родината.

Събитието и тази година е под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев и с подкрепата на Държавна агенция за българите в чужбина. Извън изложбената част с над 70 компании, форумът ще бъде и платформа за споделяне на опит, знания и идеи за реализация обратно у дома и използване на наученото в чужбина за положителна промяна в България.

Първата панелна дискусия от семинарната програма ще бъде на тема “Секторите на следващите 7 години ”, на която модератор ще бъде журналистът Велиана Кашева от БНТ. В дискусията ще се включат Петър Иванов (Microsoft), Георги Атанасов (Фесто Производство), Илина Лилова (Фикосота Синтез) и Стефан Китанов (София Филм Фест).

Във втория панел на форума участват лектори чужденци, избрали да работят на българския пазар. Темата е „Вирее ли чуждият бизнес в България“, а по нея ще споделят впечатления Ruediger Hoeben-Stoermer от Lufthansa Technik, Juan Carlos Peralejo oт Nestle и други.

Събитието ще представи и експертно “Кафе на секторите”, в което са поканени 14 лектора от 7 различни сектора. Всеки от тях в неформална среда ще посъветва кандидатите решили да се развиват в  сферите на Зелен бизнес, ИТ, Маркетинг и реклама, НПО и гражданско общество, Право, Публичен сектор и Финанси.

Като част от програмата ще вдъхновяват няколко 12-минутни презентации на тема “Другите професии или какво да правиш в България, ако не си ИТ специалист ”. Всеки от лекторите ще сподели своя опит и научени уроци за успешна реализация в родината и своите причини да бъде тук. Сред говорителите са Магърдич Халваджиян (продуцент), Христо Станкушев (архитект), Яни Драгов (био храни), Десислава Панчева (изкуство) и Иво Петров (медицина).

Финалната дискусия ще представи млади и успешни българи, които вече са избрали кариера и живот в България след прибиваване в Азия, Европа и Америка. В интерактивна дискусия с въпроси и отговори ще чуете Бойко Благоев от Инфо бюрото на ЕП, Траян Траянов от Заедно в час и други.  

Анди Лопейта: Нетуъркингът е дългосрочна инвестиция, която се базира на взаимоотношенията между хората

На 29 октомви 2014, авторът на няколко световни бестселъра Анди Лопейта ще бъде лектор на първото издание на семинара Power Networking ...

За предприемчивите – тези, които искат да стартират бизнес в родината ще има и специална стартъп арена с водещи предприемачески организации в България като Start It Smart, Entrepreneur.bg, ABLE, StartUp, както и фондовете eleven и Lauchub.  

Гостите на форума ще могат да се възползват от лични кариерни консултации със специалисти в човешките ресурси и да присъстват на специализирани фирмени презентации.  По време на форума кандидатите ще участват и в интерактивна работилница „Има хляб в теб!“ на Мрежа Хлебни къщи, ще се запознаят с MoveBG – платформа за дебат и общо действие, както и независимия проект Like.Bulgaria.

След успешното приключване на програмата, участниците във форума ще могат да се позабавляват и да срещнат нови приятели на афтър парти от 20:30 в Culture Beat (НДК).  Всички участници във форума са поканени и на специален импро театър „Импровизации Свободен Кариерен Стил“ в Славянска Беседа на 8 септември от 20 часа, благодарение на актьорите от ШизиПро.

Пълната програма на форума може да се види на http://www.karieravbulgaria.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика