Кольо Парамов: Цветан Василев има записи на всички политици

10039
Кольо Парамов: Цветан Василев има записи на всички политици
Снимка: БГНЕС

Преправянето на договори за влогове е престъпление. Това заяви финансистът Емил Хърсев в коментар по горещата тема „КТБ”.

Законът е категоричен – важат тарифните условия към датата на сключване на договорите. Такива, които са с депозити над 100 хил. евро, трябва да си седят в списъка с кредиторите. Хората с преференциални лихви нямаше да си загубят парите, а щяха да чакат така, както чакат кредиторите, подчерта Хърсев в сутрешния bTV. Тези хора са получили едни пари, които не е трябвало да получават.

Борисов: Трябва ни нов ВСС, този загуби репутацията си

"Некачествени магистрали ли - довчера караха по коларски пътища. Сега намерили пукнатина някъде си. Защо не пращаха преди снимки каква ...

След 20 юни, 2014 година КТБ е под специален надзор. А преправянето на договори е не само нарушение, то е престъпление, заяви финансистът. Как клиентът ще иска едностранно прекратяване на договора с отговорност на държавата, попита Хърсев. Около 500 млн. лева са платени заради преференциални договори, които са били развалени. Предполагам, че една голяма част ще бъдат върнати, обясни Хърсев. Вероятно и цесии ще падат, съдът ще реши.

Според Хърсев загубите в КТБ ще са около 10 млрд. лева – с косвените щети.

Позицията на Хърсев беше подкрепена от бившия шеф на Сметната палата проф. Валери Димитров и финансиста Кольо Парамов в сутрешния блок на Нова телевизия. Парамов посочи, че въпросът с квесторите е най-важният в случая. Трябва да ги разпитва не един следовател, а да присъства и главният прокурор. Квесторите са поддържали контакти с достатъчно важни хора. Те са получавали указания от Иван Искров, за да фалират КТБ, убеден е Парамов. Според него идеята е била да не се допусне Бойко Борисов да прави второ правителство. Парамов обаче не посочи кой е поръчителят.

Кольо Парамов каза още, че всички, които са ходили в къщата на Цветан Василев, са били записвани. Затова и го моля да извади всички доказателства, обърна се задочно финансистът към банкера. Парамов заяви, че става въпрос за периода между 2009 – 2012 година. Картите на „Банков надзор” са фалшифицирани умишлено и докладите на КТБ за този период са сбъркани, продължи Парамов с обвиненията. Цялата политическа класа е на тръни заради Василев и всички желаят той не в Белград да иде, а някъде в Панама най-малко, добави финансистът. Той поиска да падне банковата тайна в КТБ, но за целите на разследването това може да се случи.

Отбран кръг се е радвал на "много" преференциални кредитни карти в КТБ

След като бившият премиер Иван Костов лъсна с преференциалния си договор в КТБ, който по негови собствени думи е развалил, за да вземе ...

Тези неща не мога да ги коментирам, трябва да се видят факти, подчерта проф. Димитров. За мен е безспорно, че Цветан Василев има отговорност за КТБ и трябва да си я понесе, каза бившият шеф на Сметната палата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика