Лиляна Павлова: Трябва да е ясно в едно жилище колко хора могат да живеят

15054
Лиляна Павлова: Трябва да е ясно в едно жилище колко хора могат да живеят
Снимка: БГНЕС

"Има тенденция в увеличаването на гражданите в няколко области като Видин и Враца. Трябва да е ясно в едно жилище колко човека трябва да живеят и на един живущ колко кв.м. му се полагат.“ Това заяви регионалният министър Лиляна Павлова в „Лице в“ по повод зачестелите случаи на нарастващ брой адресни регистрации. В момента по закон се полагат 15 кв.м на човек

Относно предложението на председателя на Евророма Цветелин Кънчев циганите да плащат глоби за незаконните постройки, министър Павлова сподели, че това не е възможно.

Павлова: Благоевград е емблемата на санирането

Благоевград ще бъде емблемата на България по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Това обяв...

„Трябва да разделим незаконните постройки в две категории – едните са в чужд имот, които няма как да бъдат узаконени“, допълни още тя.

Павлова заяви, че на сайта на Министерството има предоставена информация за политиците, които са се възползвали от закупуването на евтини жилища.

„По закон нямаме право да съобщим имената на политиците. Написали сме длъжността, която е заемал съответният политик и всеки може сам да достигне по пътя на логиката кой човек е това“, заяви още тя.

По проблема с ремонтите по пътя Павлова заяви, че ще спази обещанието си и на 1-ви юли ще се „отпуши пътя“ към морето.

Павлова: България желае да има нормални отношения с Русия

България желае да има нормални отношения с Русия, основани на диалога и взаимноизгодното сътрудничество. Това заяви министърът на регио...

„Трябва да дадем или 5 дни отсрочка заради лошото време или да пуснем на 1-ви юли докъдето е стигнал ремонтът. Търсим гъвкав вариант. Ако се получи проблем при новият асфалт, изпълнителят ще трябва да поправи грешките си без да се отпускат допълнително пари от държавата - за своя сметка“, завърши регионалният министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика