Лукарски и депутат от БСП спориха за "София Тех Парк"

14972
Лукарски и депутат от БСП спориха за "София Тех Парк"
Снимка: БГНЕС

Изпълнението на проекта "София Тех Парк" е в съответствие с одобрения план-график. Проведени са подбори за персонал и е сформиран екипа за изпълнение на проекта. Информацията съобщи по време на парламентарния контрол министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Приключили са дейностите, свързани с предпроектните проучвания и подготовката на документи за изграждането на обектите. Според министъра приключило е разчистването на терена на научно-технологичния парк, сключени са договори с избраните изпълнители след обществени поръчки за шестте проектирани сгради на общо стойност 49,5 млн. лева, предаде БГНЕС.

ЕК отблокира милиони за София Тех Парк

83 млн.лв. за първия Научно-технически парк в България ще бъдат отблокирани от Европейската комисия. Днес в Министерство на икономиката...

Лукарски отговаря на въпрос на народния представител Георги Божинов от "БСП-Лява България" относно изграждането на "София Тех парк", финансиран по Оперативна програма "Конкурентоспособност".

"Работи се изключително активно, защото срокът вече е просрочен, като са проведени 50 обществени поръчки", каза Божинов. Вече са спечелени поръчките за самолетни билети в размер на 250 000 лева, за охраната - 630 000 лева, за консултантски и други услуги по над 300 000 лева.

Тревогата е за едни 64 млн. лева, които ако не бъдат завършени в срок, ще трябва да ги плащаме от бюджета, най-вероятно от новия дълг. Информацията съобщи Божинов и попита ще завърши ли всичко по проекта на 16 ноември 2015 година.

"Ако отговорът е да - кажете с какво ще се занимава тази камара от стъкло, бетон и желязо и какво по-различно ще се прави там, от това което може да се прави в институтите на БАН и българските лаборатории, ако ефективно използваме ресурсите на тази оперативна програма", попита Божинов.

Плевнелиев даде начало на изграждането на "София Тех Парк"

Динамичното време, в което живеем, предопределя необходимостта от стратегически решения за подпомагането развитието на бизнеса и наукат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика