МРР сигнализира главния прокурор за строежи до плажа "Корал"

23694
МРР сигнализира главния прокурор за строежи до плажа "Корал"

Вицепремиерът на икономиката и министър на регионалното развитие и инвестиционното проектиране Екатерина Захариева е сезирала главния прокурор Сотир Цацаров заради разрешителни за строеж на 11 имота в община Царево

Разрешенията са издадени от главния архитект на общината. 9 от имотите са в м. „Смайлов чаир“, землището на с. Лозенец, като някои от тях граничат с плаж „Корал“. Заради преценка за "наличие на тежки пороци" на посочените документи министър Захариева настоява те да бъдат обявени за нищожни. Това става ясно от информация на сайта на Министерството на регионалното развитие (МРР).

Държавата ще иска отмяна на разрешителните за строеж на Корал

Министерството на регионалното развитие (МРР) ще сезира прокуратурата с искане да протестира издадените разрешения за строеж на плаж ...

Проверка на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСЛ) през август е установила, че тези разрешения и направените презаверки са извършени при съществени противоречия със закона. Установени са нарушения на действащата нормативна уредба по устройство на територията и строителството, както и на изискванията за застрояване.

От общо 18 издадени разрешения за строеж в сила са 9. Останалите са отменени от съда или са загубили правната си сила. Общо 20 са издадените разрешения за строеж в два от имотите, които се намират в местността Рибарницата, землището на с. Лозенец. От тях в сила към момента са седем разрешения. Останалите са без правно действие.

Разрешенията са издадени на основание одобрени инвестиционни проекти, които към момента на издаване са загубили правното си действие. Презаверките им са направени в нарушение на Закона за устройство на територията. Издадени са, без да бъде проведена процедура по оценка за съвместимостта, в нарушение на Закона за биологичното разнообразие.

Решенията по оценка за въздействие върху околната среда и по преценяване на необходимостта от извършване на ОВОС на инвестиционните предложения и на извършените презаверки също са загубили правното си действие.

Захариева отрича промени в параметрите на Споразумението за партньорство с ЕС

Във връзка с днешни публикации в медии, че служебното правителство готви промяна на Споразумението за партньорство с ЕС, Министерство...

Проверката е установила също, че за всички разрешени строежи не е осигурено присъединяване към общите мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика