Нямало загуби, само пропуснати ползи

5354
Нямало загуби, само пропуснати ползи
Синдикатите и работодателят подписаха стачно споразумение

Не може да се говори за загуби от стачката в „Мини Марица Изток”, а за пропуснати ползи. Това заяви зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в „Неделя 150” на БНР. Рано тази сутрин приключи ефективната стачка в „Мини Марица Изток”.

Синдикатите и работодателят подписаха стачно споразумение. В приембюла е записано, че „Мини Марица Изток” няма да бъде раздържавявано или пък да бъдат обособявани и приватизирани части от дружеството. Миньорите ще получат и по 300 лв. допълнителни бонуси. Удовлетворени са и исканията за подобряване условията на труд. Зам.-министър Добрев поясни, че преките загуби от стачката са тези от постоянните разходи на „Мини Марица Изток”.

Свърши се!

Мъката около стачката в "Мини Марица – изток" приключи. След близо 15-часови преговори между синдикати, ръководство и заместник-м...

„Не съм казвал дали те са в размер 1,2 млн. лв. на ден, защото това не е информация, с която разполагам. В НЕК има допълнителен разход от 1,5 млн. лв. до преди два дни, така че това са все разходи, които биха евентуално се отразили върху покачване на цената на електроенергията. По-големият разход обаче са пропуснатите ползи”, коментира Добрев.

Съмненията, че действията на синдикатите по време на стачката са обслужвали Христо Ковачки до известна степен имат основания, коментира още зам.-министърът. „Истината е, че в стачната декларация, с която започна тази стачка, имаше четири искания и само едно от тях беше за „Мини Марица Изток”. Останалите искания бяха свързани с търговски спорове между частни компании или с други дружества, така че съмненията, които се появяват, до известна степен имат основания”, аргументира се Делян Добрев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика