Новият енергиен министър се закани да прави пълна ревизия

21420
Новият енергиен министър се закани да прави пълна ревизия
Снимка: БГНЕС

Не съм изненадана от оценката на г-н Овчаров – дебатът с него е още от времето на Комисията за разследване на обстоятелствата и фактите около проекта „Белене”. Смятам, че ние доказахме какво се е случвало и този проект е пример за порочното управление на енергетиката. Това заяви новият енергиен министър Теменужка Петкова пред Нова телевизия.

Енергетиката е един от най-големите грехове на предишните управляващи, категорична беше Петкова. И припомни, че беше първата освободена от правителството на Пламен Орешарски като председател на АДФИ – ако това е цената обществото да разбере за „Белене”, то аз с радост я плащам, подчерта Петкова.

Какво предстои в икономиката, енергетиката и туризма?

Постигнахме всички приоритети, които бяхме заявили. Имам удоволствието да Ви представя новият екип на трите министерства. Разделянето н...

Теменужка Петкова обеща като първа стъпка ревизия на всички енергийни дружества – и държавни, и ЕРП-та. Ревизията няма как да е бърза, но ще гледаме да ускорим нещата, уточни тя. И добави, че Законът за обществените поръчки позволява на ЕРП-тата да не прави обществени поръчки и да изкарва услуги към консултанти, които са им дъщерни компании. Преди време от EVN уточниха, че са били наказани за извършване на услуги от фирмата, които не били изкарани навън и всъщност политиците ни накарали дружеството да направи дъщерни компании – същата схема, за която говори сега Петкова.

По въпроса с ДКЕВР енергийният министър беше доста резервирана. Тя поиска да се промени изборът на председател на Комисията и на членовете ѝ – да става от парламента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика