Орешарски: Наредбата за диверсифициране на държавните пари е изпълнена

28122
Орешарски: Наредбата за диверсифициране на държавните пари е изпълнена
Снимка: БГНЕС

В края на месец ноември - декември банката, която държи най-много държавни авоари, управлява малко над 22% от всички авоари. Наредбата цел за диверсифициране на държавните средства е постигнала", посочи премиерът Пламен Орешарски. Той отговори на актуални въпроси на неправителствените организации във връзка със значими за обществото теми, предаде Агенция "Фокус".

Темата с парите на държавните предприятия се превърна в едно от основните събития за България през миналата година. В края на годината обаче вицепремиерът Даниела Бобева призна, че не 100%, а малко над 76% от дружествата с държавно участие от над 50% са изпълнили заръките на служебното правителство по отношение на разпределението на средствата си в банките.

Премиерът опроверга Петков: Не сме разговаряли за Борисов

Аз съм се виждал няколко пъти с г-н Румен Петков и не бих могъл да ви разказвам какво точно сме си говорили. Но никога не сме говорили ...

„Проблеми с „Уестингхаус" няма. Може и да има занапред, но сега сме на ранен етап. Тъй като споразумението, което подписахме, е за проучване на договаряне на условията за строеж на Седми блок на АЕЦ „Козлодуй". Ако се стигне до строителство, ще се спазят процедурите по закона за обществените поръчки за избор на изпълнител. По отношение на АЕЦ „Белене" България се намира в арбитраж и ще се въздържа от коментари. На този етап не можем да кажем кой знаем колко повече отколкото с периода преди да влезем в арбитраж", каза още Пламен Орешарски.

Във връзка с критериите за назначаване на кадри в енергетиката Орешарски посочи: „Стремим се към професионални назначение. Ще продължим не да сменяме, но за всички позиции, които се освобождават, подходящи специалисти".

Няма промяна в нашата позиция за шистовия газ, обяви още премиерът.

„Шистовият газ остава изключително евтин енергиен източник, но и рисков от гледна точка на начина на добиване. В сила остава мораториумът за добиване. Не обмисляме промяна в политиките по отношение на шистовия газ", обясни Орешарски.

БЕХ пусна обява за банки, които да управляват парите му

До 17:00 часа на 24-ти януари е крайният срок за всяка банка или финансова институция, която проявява интерес към управлението на средс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика