Орешарски се притеснява за бюджета заради "политическата ситуация"

14980
Орешарски се притеснява за бюджета заради "политическата ситуация"
Снимка: БГНЕС

В типичен за Бойко Борисов стил и премиерът Пламен Орешарски най-сетне започна да комуникира с медиите чрез Facebook. В социалната мрежа Орешарски се похвали със стойността на икономическия растеж през първото тримесечие и заговори дори за рискове за бюджета заради "политическата ситуация". Ето и думите на Орешарски:

"За първото тримесечие икономическият растеж от около 1,5% е обнадеждаващ. Има и всички предпоставки да се реализира прогнозата от малко над 2% за тази година. Наблюдаваме макар и скромен ръст в потреблението, има и ръст в инвестициите, което е предпоставка да се реализира този икономически растеж. Все пак 2% не е голям икономически растеж.

Според Орешарски кабинетът е изпълнил ангажиментите, които е поел

Оценявам високо работата на кабинета. Успяхме да свършим преобладаваща част, за да не кажа всичко, от ангажиментите, които бяхме поел...

Предизвикателствата пред България отново са свързани с политическата ситуация. Сега ще влезем в период на служебен кабинет, ново правителство, което ще влезе най- вероятно към края на тази година. Това е свързано с може би известни колебания в приходната част, може би малко допълнителен натиск върху разходната част. Така че има известни рискове пред изпълнението на бюджета, но мисля, че са управляеми или остават в границите на управляеми рискове.

Що се касае за икономическото развитие, аз оставам оптимист, че ще може да направим тази година първа на по-отчетлив икономически растеж след пет години на икономическа депресия."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика