Още почти 30 млн. лв. отиват за реализиране на значими общински проекти

747
Още почти 30 млн. лв. отиват за реализиране на значими общински проекти
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет одобри допълнителни разходи и трансфери за 2016 г. в общ размер на 29,973 млн. лв., от които 648 хил. лв. са одобрените средства по бюджета на Министерския съвет, предназначени за довършителни и ремонтни дейности в катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Ловеч, Бачковския манастир „Успение Богородично“ и църквата „Св. Димитър Басарбовски“, с. Басарбово, общ. Русе.

Също така са разчетени 20,295 млн. лв. по бюджетите на редица общини като средствата ще се използват за реализиране на инфраструктурни проекти на територията на цялата страна. Допълнителните средства ще се използват за подобряване на достъпа до културното наследства на България и, свързани с подобряване качеството на живот и достъпа до тях. Дейностите са свързани приоритетно с ремонт на общинска пътна и улична мрежа, с ремонт на училища, детски градини и читалища и с подобряване на водоснабдителната система на територията на населените места.

България може да загуби 377 млн.лв. за селските райони

Възможно е България да не успее да разплати 377 млн. лева по общинските проекти от Програмата за селските райони. Справка от Фонд "Зем...

С постановлението са одобрени и 9,03 млн. лв. по бюджета на Министерството на финансите, от които 4,530 млн. лв. са разпределени на Националната агенция за приходите за обезпечаване функционирането на информационните системи за обслужване клиентите и за осигуряване на хардуерен ресурс, необходим за осъществяване дейността на служителите на агенцията. Също така се предоставят и 4,5 млн. лв. за инвестиционни разходи за подобряване капацитета на Агенция „Митници“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика