Пазарът на имоти замря

14177
Пазарът на имоти замря

Пазарът на имоти замря преди празниците. Традиционно най-силният месец за продажба на апартаменти се оказа един от най-слабите през настоящата година, отчитат брокери, предаде Стандарт нюз.

В момента работата ни е свързана основно с наемите, покупки почти няма, каза Орлин Владиков от Националното сдружение "Недвижими имоти". Броят на реализираните сделки с имоти, в това число и със земеделски земи, е спаднал с около 5,6% през годината, отчита Лъчезар Искров, зам.-председател на браншовата организация.

По-високи данъци за апартамент по морето

Собствениците на апартаменти в курортите над Варна ще бъдат сурвакани с 4 пъти по-високи данъци от Нова година. Идеята е на общинските...

Леко повишение на търсенето е имало през третата четвърт на 2012 г. спрямо същия период на предходната година. В момента обаче сделките са по-малко спрямо предишния декември и се сключват основно за имоти, чиято цена е между 40 и 80 хил. евро, отчитат брокерите. Хората търсят най-вече двустайни жилища за собствено ползване, а не за инвестиция. Повечето от клиентите предпочитат апартаменти, които са годни за живеене, без да се налага ремонт, коментират брокери.

Намаленото търсене удря най-силно цените на големите жилища, които са паднали най-чувствително по време на кризата. Най-малък е спадът при качествените апартаменти от среден или нисък клас. При луксозните жилища пък почти няма движение на цените, обясни Лъчезар Искров. Очакванията са следващата година пазарът на имоти да се съживи.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика