Петкова: До края на месец юни трябва да имаме променен Закон за енергетиката

2345
Петкова:  До края на месец юни трябва да имаме променен Закон за енергетиката
Снимка: БГНЕС

"Въпреки че от 1 април всеки битовите потребители имат право да купуват електроенергия от свободния пазар, се налагат още законови промени, които ще бъдат готови до края на юни", заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова:

"След като имаме яснота по модела за пълна либерализация на електроенергийния пазар и след като сме изяснили всички тези етапи, през които трябва да се премине, ще бъдат направени и промени в Закона за енергетиката, като тези промени ще бъдат свързани изцяло с пълната либерализация на електроенергийния пазар и отделните роли на всеки един от участниците в този процес - на производителите на електрическа енергия, на доставчиците, на потребителите. До края на месец юни трябва да имаме и променен Закон за енергетиката", заяви още тя.

Шест оферти са получени за изграждане на интерконектора България-Гърция

"Получили сме 6 оферти за участие в първата фаза по избор на строител на интерконектора Гърция-България". Това каза пред журналисти в ...

По думите ѝ няма официална информация, че България е изгубила арбитражното дело за АЕЦ "Белене".

"Докато не излезе окончателното решение на Арбитража е добре да не се коментира тази тема - това е един много сложен Арбитраж и едно много сложно дело, като ние сме осигурили адекватна правна защита и много се надяваме на справедливо решение от страна на Арбитража, но към настоящия момент няма никаква официална информация за решението", заяви министърът пред БНР.

Петкова допълно, че четири месеца трябва да продължат сондажите в шелфа на Черно море за залежи на нефт и газ. "Факт е, че първоначалните геоложки проучвания във връзка с блок "Хан Аспарух" и във връзка с блок "Силистар" са много оптимистични и когато бъде направен този първи сондаж, тогава ще видим какви ще бъдат резултатите от него".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика