Плевнелиев: Туризмът ни е тотален приоритет!

6662
Плевнелиев: Туризмът ни е тотален приоритет!
С правителството ще продължаваме да го развиваме във всичките му форми, гарантира президентът

Туризмът е тотален приоритет на правителството и на президента и ние ще продължаваме да го развиваме във всичките му форми.

Това заяви тази вечер президентът Росен Плевнелиев, който откри официално стартовете от поредния кръг за Световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени на спускане и супергигантски слалом, на които Банско е домакин в събота и неделя.

България, Хърватия, Румъния и Сърбия ще привличат туристи с общ културно-исторически маршрут

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков подписа днес в Сърбия четиристранен меморандум за разбирателство за ре...

Тези дни в Банско има най-много туристи, най-много телевизии, най-много звезди, каза държавният глава. Четиристотин милиона от целия свят са заедно с нас, за да открият и да докажат, че България е отново на световната ски карта, че България е доказана дестинация за ски туризъм, водеща в региона и една от най-добрите в Европа. Това, разбира се, се постига само, когато имаме добри инвеститори, но и когато имаме добри стопани, посочи Плевнелиев.

Защото Банско е символ на най-добрите думи, които чухме през последната седмица за организирано състезание за Световната ски купа - добри, организирани, перфектни във всяко едно отношение. Така беше при миналото състезание за мъжете, така ще бъде и утре, и другиден, убеден съм в това, посочи той. Но всичкото това е само началото, подчерта президентът. Това е летвата, която вдигнахте вие, за да може да я поеме и България, за да могат да я поемат другите курорти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика