Пресичат кражбите с умни електромери

31309
Пресичат кражбите с умни електромери

Кражбите на ток чрез манипулиране на електромерите ще бъдат пресечени с въвеждането на умни измервателни уреди. Това предвиждат проектонаредбите за присъединяване към елмрежа и за измерването на потреблението, подготвени от ДКЕВР, предаде Стандарт нюз.

Умните електромери ще имат независима памет, която ще регистрира потреблението ни през интервал от 15 минути. Така, ако някой реши да "върне брояча", това лесно ще бъде засечено при отчитане на показанията и паметта на уреда. Това ще може да става и дистанционно без служител на енергото да идва до електромера. Данните пък ще се помнят 62 дни. Успоредно умният електромер ще отчита и напрежението, което се подава към абоната. Ако то е в разрез със стандартите, това лесно ще може да се установи.

За пръв път в историята си АЕЦ "Козлодуй" е на загуба

Отчетът на АЕЦ “Козлодуй” за първата половина на 2013 година сочи, че централата работи на загуба. Това се случва за пръв п...

Умните електромери ще позволяват хората с вили да си купуват ваучери за ток и да ползват толкова, за колкото са си платили. Така ЕРП-тата ще спестят транспортните си разходи за отчитане на такива зони. До 2020 г. до 20% от електромерите трябва да са умни, предвижда още проектонаредбата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика