Продължават преговорите между синдикатите и "Мини Марица Изток"

4539
Продължават преговорите между синдикатите и "Мини Марица Изток"
Работниците заплашват да започнат ефективни стачни действия, ако не получат бонуси към заплатите си

Днес продължават преговорите между синдикатите и ръководството на "Мини Марица Изток".  

Вчера се проведе извънредно заседание на ръководствата на миньорските федерации на КТ "Подкрепа" и КНСБ и беше приета декларация, чието съдържание ще стане ясно днес.

Започва подготовка за национален миньорски протест

Изпълнителният съвет на Синдикална Миньорска Федерация „Подкрепа” започва подготовка за национален миньорски протест. Отк...

Синдикатите поставят четири условия, от изпълнението на които зависи дали ще има стачка или не.

Позицията на КТ "Подкрепа" от вчера:

Изпълнителният съвет на Синдикална Миньорска Федерация „Подкрепа” започва подготовка за национален миньорски протест.

Отказът на изпълнителния директор на Мини „Марица изток” да изпълни подписаното споразумение от 12. 07. 2011 г. създава изключително голямо напрежение сред работещите в дружеството.

5000 миньори застрашени

С разпореждане на Министерството на околната среда и водите, е спряна експлоатацията на още един 210-мегаватов блок на ТЕЦ "Бобов дол",...

Водят се повече от месец преговори за изпълнението му, но до такова не се стига, причина за което е ръководството на предприятието. Министърът на икономиката, енергетиката и туризма отправи публично обидни квалификации: „зло куче – зъл прът” за българските миньори, се казва в декларацията.

Нееднократно сме изразявали своята позиция относно затварянето на енергийни мощности в страната. Неразбираемо за нас е след като остават три месеца до приключване на сероочистката на ТЕЦ „Бобов дол” да се затварят 210 MW от централата с писмо на МОСВ с изх.№26-00-3836/27.12.2011г. Това ще доведе след себе си до затварянето на минни мощности и до освобождаването на около пет хиляди миньори от Кюстендилска, Пернишка, Благоевградска и Софийска области.

Направени са десетки срещи по проблемите на дружествата за производство на комбинирана енергия. Противоречащи на всякаква логика са действията на НЕК, относно изплащането на изравнителните суми за 2009 – 2010 г., които са фактурирани от топлофикационните дружества и след като има и решение на ДКЕВР за изплащането им.

Категорично заявяваме своето несъгласие с увеличението на възрастта за пенсиониране на всички категории. Смятаме, че това решение на НС е геноцид към българските работници - се казва в декларацията.

Преговорите в "Мини Марица-изток" се провалиха

Преговорите между синдикатите и ръководството на "Мини Марица-изток" отново се провалиха. В срещата е участвал и заместник-министърът н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика