"Протестна мрежа" настоя Цонев да не разследва КТБ, Мартин Димитров се съгласи

11394
"Протестна мрежа" настоя Цонев да не разследва КТБ, Мартин Димитров се съгласи
Снимка: БГНЕС

Изразявам съжаление и тъга към Реформаторския блок, които влязоха в парламента с идеята да се демонтира модела „КОЙ”. Това заяви едно от лицата на „Протестна мрежа” Асен Генов в предаването „Лице в лице” на bTV по повод свое писмо към лидера на ДСБ Радан Кънев.

Протестиращите български граждани искаха не Комисия за КТБ, а орган, който да разгради модела „КОЙ”. И не може тези, които са свързани с модела „КОЙ”, да го разследват. Аз стигам и по-далеч – искам Йордан Цонев да бъде разследван, а не да разследва, подчерта Генов. Йордан Цонев не може да е в тази комисия. По морални и етични съображения някои хора не могат да разследват КТБ, добави „протестърът”.

Синдиците в КТБ пратиха отчета си в прокуратурата

Отчетът за първото тримесечие на Корпоративна търговска банка (КТБ) и списъкът с предсрочно изискуемите кредити са изпратени в прокурат...

Нека не забравяме, че моралната легитимация на Бойко Борисов минава през Реформаторския блок. Според Радан Кънев тефтерите с хората, които са ходили в кабинета на Цветан Василев, оформят властови център. Е тогава защо вече заяви, че „тефтерите нямат доказателствена стойност”, попита Генов. След като Реформаторите са част от правителството, то те трябва да поставят този въпрос, заяви Генов.

Утре, 19 май, официално ще поискаме тефтерите да бъдат иззети оригиналите и да се потърси отговорност на хората, присъстващи в нея, каза Генов. Нека г-н Цонев вземе да обясни дали се е виждал толкова често с всички банкери на най-големите пет банки в България, колкото с Цветан Василев. Проблемът е етичен, подчерта Генов.

„Склонен бях да чакам, дори дълго, за да се задейства най-сетне Комисията КОЙ в парламента. Обърни внимание! Не Комисия КТБ, а Комисия КОЙ. ДПС направиха достатъчно да ампутират Маминото от Мустака. Да го преперат… Вие мълчахте!”, написа Генов.

Асен Генов изрази подкрепа за Николай Ненчев и разсекретяването на досиета, за Даниел Митов и позицията на България в международните отношения.

Атанас Атанасов обвини прокуратурата, че не си върши работата за КТБ

Тетрадките с имената на хората, ходили пред банкера Цветан Василев, огряват терена за много по-интересни списъци. Иначе сами по себе си...

Във връзка със „соросоидната си природа” Генов заяви, че „Протестна мрежа” е толкова американска разработка, колкото и Станишев, който отиде да протестира в Скопие.

Същевременно червеният депутат Румен Гечев се съгласи, че не е много редно проверяващи, каквито са депутатите като Йордан Цонев, да ходят в кабинета на Цветан Василев т.е. на проверяваните. А бившият председател Мартин Димитров също се съгласи, че не може следващите правилата да ходят при Цветан Василев и да проверяват КТБ. Да, Йордан Цонев, а и хората, които са ходили при Василев, променяли са си депозитите от преференциален на обикновен и са правили цесии, не може сега проверяват КТБ. Нека тези колеги се оттеглят, каза Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика